Volledig scherm
Luuk de Jong na zijn 0-1 in Emmen. © Niels Boersema/Pro Shots

PSV blijft prooi in plaats van jager, voorspelling De Jong komt uit

Wat was er in hemelsnaam met PSV gebeurd in Emmen? De balende aanvoerder Luuk de Jong ging er zondagmiddag na afloop eens rustig voor zitten. Hij maakte zijn vijftiende eredivisietreffer van het seizoen en na een prachtige goal van José Angeliño (0-2) leek PSV op rozen te zitten.

,,Daarna ging het bij ons mis en gingen er een paar spelers iets te veel naar voren, denk ik. Dan valt die 1-2 en via de kluts in de slotfase ook nog de gelijkmaker. Dit zijn dingen die je soms overkomen, maar het mag niet meer gebeuren."

De Jong waarschuwde al tijdens het trainingskamp in Qatar dat het handhaven van het krankzinnig hoge gemiddelde van voor de winterstop bijna onmogelijk is. ,,Je gaat altijd wel een keer tegen puntenverlies aanlopen en vandaag is dat uitgekomen. Het gaat onze concurrent nog wel een keer overkomen en zelfs Paris Saint-Germain gebeurt het weleens. Het is aan ons om het voor onszelf tot een minimum te beperken en dit soort wedstrijden winnen."

Vroeger dan verwacht kwam de voorspelling van De Jong al uit, omdat Ajax het een paar uur later thuis liet afweten tegen sc Heerenveen. PSV blijft in het thuisduel met FC Groningen zaterdag dus prooi in plaats van jager en dat bevalt De Jong wel.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8220 stemmen