Volledig scherm
Donyell Malen © BSR Agency

PSV blijft scoren via invallers, Malen nu weer trefzeker

Met zijn zesde goal van het eredivisieseizoen zorgde Donyell Malen zaterdagavond in het duel met NAC voor de beslissing. Zijn 2-0 betekende dat het PSV-publiek de zekerheid had dat er drie punten zouden worden gepakt, zonder dat het overigens een galavoorstelling werd. Het was lange tijd gezapig en flets en PSV liet na om de wedstrijd eerder te beslissen. 

Het was al de twaalfde goal van een invaller in dit eredivisieseizoen van PSV. Malen (5), Érick Gutiérrez (3), Dante Rigo (1), Michal Sadílek (1), Gastón Pereiro en Cody Gakpo (1) zorgden voor die statistiek. PSV heeft voor het laatst in eredivisieseizoen 2012/2013 zo vaak gescoord via invallers. Dat voetbaljaar kwamen er veertien treffers van de voeten van spelers die pas tijdens de wedstrijd het veld inkwamen. 

PSV heeft nu 64 punten te pakken na 25 duels en een voorsprong van 8 punten op Ajax, dat nog wel 2 (thuis)duels kan inhalen. Met nog negen wedstrijden te gaan, blijft de kampioensrace tussen de twee nationale topploegen spannend. 

PSV