Volledig scherm
Luuk de Jong © BSR Agency

PSV-captain De Jong zit concurrent Huntelaar op de hielen

Luuk de Jong is nog één treffer verwijderd van het totale aantal goals van Klaas-Jan Huntelaar in de eredivisie. De topscorer van PSV heeft momenteel 132 treffers in de hoogste nationale afdeling gemaakt, waarvan liefst 52 met het hoofd. Huntelaar staat op 133 doelpunten en is daarmee van de actieve voetballers de meest scorende speler in de eredivisie. De Jong loopt de laatste weken snel in. 

Recentelijk kwam alleen Dirk Kuijt tot meer goals: 153 in totaal. Hij staat daarmee elfde op de lijst van ‘eeuwige topscorers’ in de eredivisie. De Jong staat 22ste en Huntelaar deelt plek 20 met Piet Kruiver. Het gaatje naar de gedeelde nummers 18 (Lex Schoenmaker en Cees van Kooten, 144 goals) is nog groot. Eeuwig topscorer van de eredivisie is niemand minder dan Willy van der Kuijlen, oftewel ‘mister PSV’ met 311 doelpunten. 

De Jong is dit seizoen topscorer bij PSV met 25 goals. Alleen in seizoen 2015-2016 maakte hij in de competitie nog meer goals: 26. 

  1. PSV-talenten tonen zich in oefencampagne met A-selectie

    PS­V-talenten tonen zich in oefencam­pag­ne met A-selectie

    De basisploeg van PSV effende vrijdagavond de weg naar de zege, maar in de eindfase maakten ook de elf (jonge) spelers daarachter een goede indruk tegen Aris Saloniki. Niet alleen de wederom scorende Joël Piroe liet zien in de toekomst een rol bij PSV te kunnen gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld centrale verdediger Jordan Teze en de creatieve Mohamed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal. De laatste twee spelers bereidden de goal van Piroe voor. Cody Gakpo viel eveneens in positieve zin op.

PSV