Volledig scherm
Marco van Ginkel en Luuk de Jong. © Joep Leenen

PSV-captain Van Ginkel neemt defibrillator in gebruik in woonplaats van videoanalist Wim Rip

PSV geeft opnieuw aandacht aan het belang van de zogeheten AED (automatische externe defibrillator), waarmee mensen met een hartstilstand gered kunnen worden. 

Bij de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en PSV benadrukten zowel de Rotterdammers als de Eindhovenaren onlangs bij de aftrap al het belang van een goede verspreiding van defibrillatoren. 

De selectie van PSV kreeg dinsdagmiddag een reanimatiecursus. Daarnaast heeft aanvoerder Marco van Ginkel in Wageningen dinsdagavond een defibrillator officieel in gebruik genomen. Wageningen is de woonplaats van PSV-videoanalist Wim Rip, die in december tijdens FC Groningen-PSV een hartstilstand kreeg. Ook Rip is aanwezig. Hij revalideert momenteel en dat verloopt goed, zo laat Rip weten. De planning is dat hij begin volgend seizoen terugkeert als videoanalist.

Producent van medische apparatuur en PSV-sponsor Philips lanceerde woensdagmorgen een persbericht bij de actie en wijst erop dat lokale gemeenschappen via de website buurtaed.nl samen voor een defibrillator kunnen sparen. Zo is ook de AED in Wageningen gefinancierd, waarbij het ongeval van Rip de doorslag gaf om door te pakken. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV