Volledig scherm
Ricardo Rodríguez. © Getty Images

PSV-concurrent Fenerbahce voorlopig vleugellam in strijd om linksback Ricardo Rodríguez

PSV-concurrent Fenerbahce staat voorlopig buitenspel in de strijd om linksback Ricardo Rodríguez. Dat maakt de kansen op een geslaagde transfer voor PSV ogenschijnlijk stukken groter. De Turkse topclub mag op dit moment geen spelers aantrekken van de Turkse voetbalbond, zo heeft de president (Ali Koç) vanavond laten weten. Fenerbahce gaat daartegen in beroep. 

De Turken leken deze week een eindsprint in te zetten in de strijd om de Zwitserse verdediger en meerdere gerenommeerde Italiaanse media lieten al weten dat Rodríguez naar Istanboel zou vertrekken. 

PSV waande zich ondanks al die berichten niet kansloos, omdat er vanuit de voetbalbond  financiële restricties gelden voor ‘Fener’. PSV kan met AC Milan een akkoord bereiken over in ieder geval huur van de linksback, maar moet nog wel een persoonlijk akkoord met Rodríguez zien te sluiten. De verdediger verdient een voor eredivisie-begrippen meer dan riant salaris. Bij zo'n persoonlijk akkoord zou misschien ook AC Milan nog een veer moeten laten. 

PSV