Volledig scherm
Dennis Haar, de nieuwe coach van Jong PSV. © Pro Shots

PSV content na benoeming Haar

EINDHOVEN - De benoeming van Dennis Haar als nieuwe trainer voor eerste divisionist Jong PSV hing al enige weken in de lucht. 

De assistent-coach van AZ was meteen in beeld bij de technische leiding van PSV, die ook nog twee andere kandidaten voor de functie op het oog had. Daarbij had PSV vooraf geen keuze gemaakt. Een van de namen die naar buiten kwam, was die van Jean-Paul de Jong, die zichzelf al snel terugtrok nadat interesse was getoond. De naam van de andere kandidaat is niet bekend geworden. De leiding van PSV is naar eigen zeggen content dat Haar, een man die direct in beeld was, de klus gaat oppakken. 

Haar gaat bij het vijfde en zesde seizoen van Jong PSV in de eerste divisie optreden als coach, zo is contractueel in ieder geval afgesproken. Na 150 duels (met vanavond nog Achilles'29-Jong PSV af te werken) in de eerste divisie is Jong PSV een serieuze tegenstander geworden op het tweede plan van Nederland, met dit seizoen een vierde plek in de eindrangschikking. 

Nu Pascal Jansen een interne beweging maakt en hoofd jeugdopleidingen wordt, kwam de weg vrij voor de huidige assistent-coach van AZ. Vrijdagmorgen zijn de laatste punten en komma's uit de weg geruimd, nadat Haar gisteren nog een gesprek had met de technische leiding in Eindhoven. PSV presenteert hem vanmiddag om 16.30, nadat hij een contract voor twee jaar heeft getekend. 

PSV