Volledig scherm
Steven Bergwijn juicht na zijn gelijkmaker tegen Sparta. © Pro Shots

PSV dankzij prachtgoals van Bergwijn naar moeizame zege tegen Sparta

NABESCHOUWINGHet wordt onderhand eentonig. PSV pakte zaterdagavond weer drie punten en opnieuw na een partij waarin het achterin piepte en kraakte. Sparta werd op Het Kasteel verslagen met 1-2.

In de eerste helft kwam de ploeg van Phillip Cocu al snel op achterstand, nadat Sparta bij een standaardsituatie profiteerde van wanorde. Steven Bergwijn repareerde voor rust de opgelopen schade en zorgde na rust met een schitterende volley voor de drie punten voor PSV.

Zonder Van Ginkel

PSV vocht zichzelf in Rotterdam naar een moeizame zege. Zonder aanvoerder Marco van Ginkel liep het tegen de hekkensluiter niet en het was onder anderen aan keeper Jeroen Zoet te danken dat de 1-2 op het scorebord bleef. Met een uitstekende redding hield hij PSV ver in de tweede helft op de been. 

Geen enkel duel van de koploper verloopt momenteel soepel en dat was op Spangen niet anders. Kort voor tijd leek Sparta de 2-2 nog te maken, maar Zoet zag een kopbal tot zijn opluchting naast gaan.

Op titelkoers

Na de winterstop heeft PSV alle eredivisieduels gewonnen en ligt de ploeg nog steeds op titelkoers. Na het verlies bij Ajax en de remise bij FC Groningen won PSV zeven eredivisieduels op rij en heeft het een riante uitgangspositie, met zeven verliespunten minder dan Ajax, dat zondag tegen het gehavende FC Twente speelt. 

Als PSV de komende acht duels ook wint, inclusief de topper tegen Ajax, is het opnieuw kampioen. De ploeg moet echter ook nog naar Feyenoord en AZ en zal daar in deze vorm ongetwijfeld op moeilijkheden gaan stuiten.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV