Volledig scherm
Steven Bergwijn juicht na zijn gelijkmaker tegen Sparta. © Pro Shots

PSV dankzij prachtgoals van Bergwijn naar moeizame zege tegen Sparta

NABESCHOUWINGHet wordt onderhand eentonig. PSV pakte zaterdagavond weer drie punten en opnieuw na een partij waarin het achterin piepte en kraakte. Sparta werd op Het Kasteel verslagen met 1-2.

In de eerste helft kwam de ploeg van Phillip Cocu al snel op achterstand, nadat Sparta bij een standaardsituatie profiteerde van wanorde. Steven Bergwijn repareerde voor rust de opgelopen schade en zorgde na rust met een schitterende volley voor de drie punten voor PSV.

Zonder Van Ginkel

PSV vocht zichzelf in Rotterdam naar een moeizame zege. Zonder aanvoerder Marco van Ginkel liep het tegen de hekkensluiter niet en het was onder anderen aan keeper Jeroen Zoet te danken dat de 1-2 op het scorebord bleef. Met een uitstekende redding hield hij PSV ver in de tweede helft op de been. 

Geen enkel duel van de koploper verloopt momenteel soepel en dat was op Spangen niet anders. Kort voor tijd leek Sparta de 2-2 nog te maken, maar Zoet zag een kopbal tot zijn opluchting naast gaan.

Op titelkoers

Na de winterstop heeft PSV alle eredivisieduels gewonnen en ligt de ploeg nog steeds op titelkoers. Na het verlies bij Ajax en de remise bij FC Groningen won PSV zeven eredivisieduels op rij en heeft het een riante uitgangspositie, met zeven verliespunten minder dan Ajax, dat zondag tegen het gehavende FC Twente speelt. 

Als PSV de komende acht duels ook wint, inclusief de topper tegen Ajax, is het opnieuw kampioen. De ploeg moet echter ook nog naar Feyenoord en AZ en zal daar in deze vorm ongetwijfeld op moeilijkheden gaan stuiten.  

  1. Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    De aanklager van de KNVB heeft vier duels schorsing geëist voor Hirving Lozano. Volgens hem volstaan drie duels voor het vergrijp dat hij zaterdag zou hebben gepleegd in een duel met Lucas Woudenberg van sc Heerenveen, maar er stond nog een voorwaardelijk duel uit september open. Die neemt de aanklager mee in zijn eis. Er zou volgens de aanklager sprake zijn geweest van slaan en hij acht Lozano schuldig. Vrijdagochtend om 10.00 uur volgt de definitieve uitspraak.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
651 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1640 stemmen