Volledig scherm
Luiz Beto da Silva. © Joep Leenen/Pro Shots

PSV denkt aan doorschuiven 'Beto', maar verwacht meer van hem

EINDHOVEN - PSV overweegt bij een eventueel vertrek van Luciano Narsingh om Luiz 'Beto' da Silva (20) door te schuiven naar de A-selectie. De Peruaans international speelt momenteel nog bij het beloftenteam van de club en moest nog wachten op zijn officiële debuut in het eerste van PSV.

Trainer Phillip Cocu begrijpt dat dat voor hem moeilijk is om te accepteren, maar vindt ook dat hij zelf de stap naar PSV 1 moet afdwingen.

Talenten hebben bij PSV tegenwoordig met duels in de eerste divisie een fraai platform om zich te laten zien en Beto heeft daarin nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Hij kende blessureleed en maakte daarna wel een paar fraaie treffers, maar kon de jonge ploeg niet in meerdere duels bij de hand nemen. Cocu probeert hem op een positieve manier te prikkelen en eist meer van de technisch vaardige speler. De trainer van PSV vindt dat hij in wedstrijden en trainingen soms nog wat flegmatiek is.

De coach betrok Beto de afgelopen weken nadrukkelijk bij PSV 1, om een beter beeld van de Peruaan te krijgen en om Beto ook het gevoel te geven dat er kansen liggen. "Want dat hij kan voetballen, dat weten we wel", zo gaf de coach dinsdag aan.

Afgelopen weekend doken verhalen op dat de vorige club van Beto (Sporting Cristal in Lima) de PSV'er nu zou willen huren, maar technisch manager Marcel Brands van PSV heeft daar naar eigen zeggen niets van gehoord. Hij is ook niet genegen om hem te verhuren en hoopt dat Beto de stap naar de A-selectie kan maken. "Het is niet ongebruikelijk dat jonge spelers even de tijd nodig hebben om aan te haken", zo gaf hij aan. De Zuid-Amerikaan viel afgelopen weekend twee keer in in de oefenduels van PSV met Borussia Dortmund en SC Freiburg.

PSV