Volledig scherm
Jetro Willems wordt maandag gepresenteerd bij Eintracht Frankfurt. © Marcel Bonte

PSV direct de markt op voor nieuwe linksback

VERBIER - Als Marco van Ginkel vandaag in het spelershotel van PSV in Zwitserland weer aan tafel schuift, mist hij een aantal vertrouwde gezichten. Tegenover zijn komst stond gisteren bij PSV het vertrek van Jetro Willems voor 7 miljoen naar Eintracht Frankfurt.

Van Ginkel is twee maanden weggeweest en na zware onderhandelingen met eigenaar Chelsea kwam PSV opnieuw niet verder dan een flex-contract, zijn derde op een rij. Enige verschil is dat Van Ginkel nu al aan het begin van het seizoen aansluit, en niet halverwege. ,,We hebben geprobeerd hem te kopen, maar dat is niet gelukt'', verklaarde technisch manager Marcel Brands gisteren. PSV wist ook geen optie tot koop te bedingen. Van Ginkel verlengde zijn contract bij Chelsea zelfs met een jaar, tot 2020.

,,Voorin en op het middenveld hebben we onze wensen in principe vervuld'', zo gaf Brands aan. Achterin ondergaat PSV nog wel de nodige veranderingen. Eintracht Frankfurt wil Jetro Willems vandaag presenteren en maakt ongeveer 7 miljoen euro over naar Eindhoven. Een deel van dat geld krijgt PSV overigens pas later, via eventuele bonussen.

Volledig scherm
Robert Kenedy is bij PSV nu niet in beeld als linksback. © Pro Shots

PSV kan met het voor Willems ontvangen bedrag de markt op voor een nieuwe linksback. Het liet daarbij gisteren al doorschemeren dat de komst van Ridgeciano Haps niet aan de orde is. ,,Hij staat niet bovenaan het lijstje'', aldus Brands over de gewilde AZ'er.

PSV heeft zich ook niet meer bij Chelsea gemeld voor Robert Kenedy, die vorig jaar in beeld was om Willems te vervangen. De club wil desondanks de komende week al een nieuwe verdediger vastleggen, in aanloop naar de Europa League-voorronde. Marvin Zeegelaar, die bij Sporting Lissabon op een zijspoor gerangeerd lijkt te zijn, zou een optie kunnen zijn.

PSV moet ook nog rekening houden met een mogelijk vertrek van Santiago Arias. In Colombia wordt de club gekoppeld aan een back (Luis Orejuela, 21 jaar), maar dit wordt ontkend. Voorlopig krijgen Arias én Joshua Brenet echter nog het vertrouwen op de flanken achterin. Brenet stelde zich gisteren kandidaat voor de linkerflank in het oefenduel met AS Monaco (0-0) en functioneerde naar behoren. ,,Natuurlijk heb ik ook het bericht gelezen dat Jetro waarschijnlijk een stap gaat maken. Eerst maar eens wachten of het allemaal rondkomt, maar ik ben er klaar voor om hem te vervangen'', zo sprak Brenet vol vertrouwen.

PSV wil de komende periode nog afscheid nemen van Adam Maher en Marcel Ritzmaier en is dan in principe klaar met het uitgaand verkeer. ,,Als je door de loop van de jaren kijkt, zie je dat we qua transfers altijd proberen te doseren'', zei Brands. ,,Aan de andere kant is het niet bij alle bedragen mogelijk om nee te zeggen.''

PSV