Toon Gerbrands
Volledig scherm
Toon Gerbrands © BSR Agency

PSV-directeur Toon Gerbrands: ‘Onverantwoord om eredivisie uit te spelen’

PSV heeft de KNVB geadviseerd om eredivisieseizoen 2019-2020 niet uit te spelen. Dat heeft algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigd. 

,,Voetbal heeft geen prioriteit meer nu”, vindt de directeur. ,,Ten eerste willen we dit omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zitten in de regio die het hardste is getroffen. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Daarnaast zijn we van mening dat doorspelen in de zomer niet haalbaar is.” Er zijn tal van te beantwoorden vraagstukken, zo geeft hij aan. 

PSV hoopt dat door de KNVB opvolging wordt gegeven aan het advies. Als het wordt overgenomen, betekent het normaal gesproken dat de club vierde is geworden en volgend seizoen uitkomt in de derde voorronde van de Europa League. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV