Volledig scherm
PREMIUM
Mogelijk kiest Mark van Bommel tegen Vitesse weer voor Jorrit Hendrix © BSR/SOCCRATES

PSV dit seizoen onverstoorbaar én vaker onvoorspelbaar: ‘Voor tegenstanders niet altijd fijn’

Vorig jaar was ‘onverstoorbaarheid’ het woord dat Mark van Bommel vaak aan zijn elftal koppelde. Nu is de ploeg ook vaker onvoorspelbaar voor de buitenwacht.

Wie vorig jaar rond deze tijd het opstellingsbriefje van PSV moest inleveren, kon maandenlang bijna op de automatische piloot werken. Mark van Bommel startte in de eredivisie met dertien overwinningen op rij en er was, blessures uitgezonderd, ogenschijnlijk weinig reden om iets te wisselen. Van Bommel werd op een gegeven moment zelfs ‘mister onverstoorbaar’, omdat er zo weinig leek te veranderen bij PSV en hij dat woord keer op keer in zijn persconferenties gebruikte. Dit seizoen kan het wel­eens anders worden, zo vermoedt de trainer voorafgaand aan het tweede wedstrijdblok van het voetbaljaar. ,,De selectie is beter dan vorig jaar”, vindt Van Bommel. ,,Het niveau binnen de groep zit heel dicht bij elkaar.”

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen