Mogelijk kiest Mark van Bommel tegen Vitesse weer voor Jorrit Hendrix
Volledig scherm
PREMIUM
Mogelijk kiest Mark van Bommel tegen Vitesse weer voor Jorrit Hendrix © BSR/SOCCRATES

PSV dit seizoen onverstoorbaar én vaker onvoorspelbaar: ‘Voor tegenstanders niet altijd fijn’

Vorig jaar was ‘onverstoorbaarheid’ het woord dat Mark van Bommel vaak aan zijn elftal koppelde. Nu is de ploeg ook vaker onvoorspelbaar voor de buitenwacht.

Wie vorig jaar rond deze tijd het opstellingsbriefje van PSV moest inleveren, kon maandenlang bijna op de automatische piloot werken. Mark van Bommel startte in de eredivisie met dertien overwinningen op rij en er was, blessures uitgezonderd, ogenschijnlijk weinig reden om iets te wisselen. Van Bommel werd op een gegeven moment zelfs ‘mister onverstoorbaar’, omdat er zo weinig leek te veranderen bij PSV en hij dat woord keer op keer in zijn persconferenties gebruikte. Dit seizoen kan het wel­eens anders worden, zo vermoedt de trainer voorafgaand aan het tweede wedstrijdblok van het voetbaljaar. ,,De selectie is beter dan vorig jaar”, vindt Van Bommel. ,,Het niveau binnen de groep zit heel dicht bij elkaar.”

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV