Volledig scherm
© Pro Shots

PSV-doelman Zoet zonder te spelen aan de leiding in ED-klassement

EINDHOVEN - Zonder te spelen, is keeper Jeroen Zoet aan de leiding gekomen in het PSV-klassement dat het ED bijhoudt en waarvoor elk officieel duel van de club meetelt. Spelers krijgen een beoordeling als ze minstens 30 minuten actief zijn en staan in het klassement als ze in meer dan de helft van de duels een rapportcijfer kregen.

Zoet heeft na 12 duels een 6,5 gemiddeld staan. In de overige 6 duels van PSV keepte Remko Pasveer en hij kwam gemiddeld tot een 6,3.

In het klassement staan Davy Pröpper en Joshua Brenet op de tweede en derde plaats, met gemiddeld een 6,4 als score. Niet geheel verrassend is dat Andrés Guardado (6,1) en Luuk de Jong (5,9) individueel een gemiddelde scoren dat meer dan een half punt onder dat van vorig seizoen ligt. Gastón Pereiro sluit de rij met een 5,7 gemiddeld. Hij scoorde enkele forse onvoldoendes (bij PSV-AZ en Sparta-PSV) en dat drukte zijn gemiddelde flink.

Bij PSV scoren Jorrit Hendrix (6,7) en Bart Ramselaar (6,6) gemiddeld hoog, net als Daniel Schwaab (6,5). Zij kregen echter onvoldoende beoordelingen om al in het klassement te worden opgenomen. Siem de Jong (5,6), Steven Bergwijn (5,4) en Jürgen Locadia (5,3) sluiten de rij bij de spelers die niet vaak genoeg in actie kwamen.

Zoet heeft woensdag de training bij PSV hervat en kan vermoedelijk snel weer in actie komen.

Het klassement na 18 duels:

Zoet 6,5
Pröpper 6,4
Brenet 6,4
Moreno 6,3
Isimat 6,2
Arias 6,1
Guardado 6,1
Luuk de Jong 5,9
Willems 5,8
Narsingh 5,7
Pereiro 5,7

*Bij NEC-PSV(0-4) en PSV-Atlético Madrid (0-1) haalden de spelers van PSV samen het hoogste gemiddelde (7,0), bij Sparta-PSV was dat gemiddelde het laagst (4,8).
**De punten worden gegeven door de sportredactie van het ED en na elke interlandperiode met behulp van PSV-fan en cijferfreak Joris Westerbeek verwerkt.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1774 stemmen