Volledig scherm
Jorrit Hendrix voorafgaand aan de eerste training met de PSV-selectie van 2018 op trainingscomplex De Herdgang. © Rob Engelaar

PSV duelleert komende week om de Florida Cup

PSV is de komende negen dagen in de Verenigde Staten, waar de ploeg de Florida Cup aan de prijzenkast probeert toe te voegen.

PSV verliet vrijdag voor het eerst in vijf jaar tijdens het seizoen Europa voor een trainingskamp of wedstrijd. In 2013 reisde de ploeg naar Bangkok en haalde het met een oefenwedstrijd en een paar zakelijke bijeenkomsten bijna een half miljoen euro op, maar zo'n financieel feestje is de trip naar Florida nu niet. PSV wil er vooral een goede basis leggen om eind januari goed voor de dag te komen in drie uitwedstrijden op rij: Heracles, FC Twente en Feyenoord (beker) moeten bedwongen worden om de tweede seizoenshelft de gewenste start te geven. 

In de Verenigde Staten duelleert PSV met zeven andere teams om een winters souvenir uit de warme streek, waar de Florida Cup voor de vierde keer wordt georganiseerd. Drie Europese formaties (PSV, Legia Warschau en Glasgow Rangers), drie Braziliaanse ploegen (Corinthians, Fluminense en Atlético Mineiro), Atlético Nacional uit Colombia en Barcelona Sporting Club uit Ecuador overwinteren komende week met PSV in het zuidoostelijke deel van de Verenigde Staten. Ploegen uit Zuid-Amerikaanse landen waar de scouts van PSV de afgelopen jaren volop actief waren.

PSV speelt in Orlando twee duels en werkt ze achtereenvolgens af in het Orlando City Stadium (capaciteit 25.000 mensen) en Spectrum Stadion (45.000 mensen). Bij Corinthians, 10 januari de tegenstander, staat oud PSV- en Sparta-doelman Cássio Ramos onder contract. Twee dagen later wacht Fluminense, dat ook verschalkt moet worden om de Florida Cup mee te kunnen nemen. Winnaar van het toernooi, dat maar 8 wedstrijden kent, is volgens de reglementen de ploeg die twee duels weet te winnen (bij een gelijkspel volgen strafschoppen) en dat met de beste doelcijfers weet te doen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schaduwschutter Pereiro blijft hard trainen na teleurstelling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Schaduw­schut­ter Pereiro blijft hard trainen na teleurstel­ling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Gastón Pereiro was tot zaterdagavond de laatste PSV'er die in een officieel duel in reguliere tijd een penalty had gemist. Op 22 januari 2017 ging zijn strafschop er in de thuiswedstrijd tegen Excelsior niet in. Daarna werkte hij zich alsnog op tot de vaste strafschoppennemer van PSV, nadat eerst Siem de Jong een einde maakte aan een waar penaltycomplex van PSV en Marco van Ginkel zelfs uitgroeide tot een penaltyfenomeen.

PSV