Volledig scherm
Ali Riza Aygün. © PSV

PSV-e-sporter Ali Riza Aygün hoopt op steun van boven bij Global Series

Vandaag gaan de FIFA 18 Global Series Playoffs van start in Amsterdam en PSV-e-sporter Ali Riza Aygün is één van de vijf Nederlanders die het tegen de voltallige wereldtop gaan opnemen om plaatsing voor het wereldkampioenschap af te dwingen.

Deze week hebben ’s werelds beste FIFA 18-spelers zich in Amsterdam verzameld om te strijden voor 32 felbegeerde tickets voor de EA Sports FIFA 18 eWorld Cup in augustus. Voor PSV-er Aygün valt het evenement midden in de ramadan, maar dat ziet hij niet als belemmering: ,,Het kan alleen maar in mijn voordeel werken.”

Toewijding

Waar Liverpool’s Mo Salah enkele dagen niet vastte om zich optimaal te kunnen preparen voor de Champions League finale tegen Real Madrid, acht de Eindhovenaar met een Turkse achtergrond dat niet nodig. ,,Ik ben niet bang dat het vasten gevolgen heeft voor mijn prestaties, want ik heb vroeger ook altijd gevoetbald tijdens het vasten. Ik denk zelfs dat het alleen maar in mijn voordeel kan werken in de zin van dat ik dan van boven beloond wordt voor mijn toewijding.”

Het zegt wat over het vertrouwen van Aygün, die onaangedaan lijkt door zijn verlies in de e-divisie finale tegen Ajacied Dani Hagebeuk die eveneens present is op de Global Series. ,,Ik heb die finale geanalyseerd en mijn fouten er uit gehaald”, zegt de PSV'er. ,,Soms zit het totaal niet mee en die finale was zo’n moment. Ik moest het snel vergeten om toe te kunnen werken naar Amsterdam. Dat heb ik uiteindelijk ook goed gedaan getuige mijn veertig overwinningen in de laatste Weekend League.”

Quote

Soms zit het totaal niet mee en die finale was zo’n moment. Ik moest het snel vergeten om toe te kunnen werken naar Amsterdam.

Ali Riza Aygün

Na het mislopen van de e-divisie titel moet het halen van het wereldkampioenschap in augustus de bekroning van het seizoen worden voor Aygün. ,,Ik ga in Amsterdam alles geven wat ik kan, want als het me niet lukt om de top 16 te halen op de Playstation is mijn seizoen voorbij, terwijl ik heel graag naar het WK in Londen wil. Toch ben ik er ook al wel op trots dat ik hier nu in Amsterdam sta in het shirt van PSV tussen de beste spelers ter wereld.”

Nederlanders

Naast Aygün en Hagebeuk bestaat het Nederlandse smaldeel op de play-offs verder uit Feyenoorder Jimmy Donkers, die zich al kwalificeerde op de Champions Cup van Barcelona, Ajacied Lev Vinken, die een ticket bemachtigde via de Champions Cup van Manchester en Bas Quist die een wildcard verdiende.

Vandaag zijn de Xbox-play-offs van start gegaan. De Playstation-play-offs waar Aygün aan deelneemt, beginnen op vrijdag 1 juni.

Het evenement is te volgen via onderstaande kanalen:
www.twitch.tv/easportsfifa
www.youtube.com/easportsfifa
twitter.com/easportsfifa 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV