Volledig scherm
Ali Riza Aygün, e-sporter van PSV. © Photo-Prestige

PSV-e-sporter Aygün snapt kritiek op e-divisie: 'Zou met PSV-spelers spelen als het kon'

e-sportsVooruitlopend op eredivisie speelronde 29 troffen PSV en NAC elkaar afgelopen maandag al in de e-divisie met als resultaat een 3-0 zege voor de Eindhovenaren. PSV-e-sporter Ali Riza Aygün complimenteert achteraf zijn opponent Menno Bouhuijzen: ,,Met Ambrose blijven spelen en punten pakken tegen de toppers is knap."

PSV staat tweede in de e-divisie met een punt achterstand op koploper Ajax en hoewel Aygün de eerste seizoenshelft op de Playstation won, wil hij ook de tweede seizoenshelft op de Xbox winnen: ,,Als het kon zou ik met PSV-spelers spelen, maar ik wil presteren. Als ik Luuk de Jong zou opstellen, dan red je het niet tegen verdedigers als Sergio Ramos en Rio Ferdinand."

Quote

Om mee te starten is hij niet geschikt, want daarvoor komt hij fysiek tekort.

Ali Riza Aygün

Toch is er wel een PSV-speler waar hij regelmatig mee speelt en die hij ook in de tweede helft tegen NAC in bracht. ,,Ik heb de 84-rated in-vorm-versie van Lozano en dat is een perfecte supersub met zijn 95 snelheid. Alle pro's gebruiken hem op die manier. Om mee te starten is hij niet geschikt, want daarvoor komt hij fysiek tekort."

De variant van Lozano die Aygün gebruikt, staat binnen de FIFA-gemeenschap dan ook bekend als OP (overpowered), maar reguliere PSV-spelers zal hij niet snel gebruiken. ,,Het is mooi dat Menno zijn clubliefde toont door met spelers van NAC te spelen, maar er zijn tien keer betere spelers om mee te spelen. Dus als je kampioen wilt worden, is het gewoon onverstandig om te doen. Alleen denk ik dat Menno van tevoren wel wist dat hij niet met de top zou kunnen meedraaien."

De tekst gaat verder onder de video

De Ligt

Maar ook als een speler wel goed genoeg is, zoals de onlangs door FIFA uitgebrachte in-vorm-versie van Matthijs de Ligt, is dat niet altijd een optie voor Aygün. ,,Ik zou best met De Ligt willen spelen, maar het is een speler van Ajax. Daar voel ik me niet helemaal lekker bij om die voor PSV op te stellen."

De PSV-e-sporter heeft ook begrip voor de critici van de e-divisie: ,,Als neutrale toeschouwer had ik het leuk gevonden om spelers in de e-divisie te zien spelen met selecties van alleen maar spelers van de eigen club. Dan was de e-divisie waarschijnlijk meer competitief geweest. EA eist alleen dat binnen de structuur van Ultimate Team wordt gespeeld en dit is ook gewoon leuk."

Samenvatting PSV - NAC (e-divisie)

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV