Volledig scherm
Dusan-Tadic in duel met Daniel Schwaab tijdens PSV-Ajax in september. © Pim Ras fotografie

PSV en Ajax jutten elkaar al maanden op

PSV won dit seizoen thuis van Ajax en verder verspeelden de kampioenskandidaten samen in twintig competitieduels twee punten. Met deze top-twee mag PSV dus geen fout maken bij De Graafschap.  

PSV heeft de scherven na het verloren Champions League-duel met Tottenham Hotspur bij elkaar geraapt. Zaterdagavond moet bij De Graafschap het dozijn overwinningen vol gemaakt worden. Ploegen die zo'n serie in de loop van een seizoen neerzetten, worden bijna altijd kampioen. 
Dit jaar lijkt alles anders omdat ook Ajax in alle competities maar blijft winnen. De Amsterdammers zijn na de 3-0 nederlaag van twee maanden geleden in Eindhoven ongenaakbaar gebleken, net zoals PSV in de eredivisie elke keer weer een manier vindt om de drie punten te pakken. Niemand die het echter heeft over een platte kar die met carnaval rijdt, omdat voorlopig sprake is van de beste top-twee aller tijden. 

In Doetinchem moet PSV opnieuw de zege zien te pakken, in een decor waar volgens Mark van Bommel meer lawaai van het thuispubliek is dan op Wembley. In Engeland waren alleen de supporters van PSV in vorm en de Superboeren zullen de energie van hun eigen fans willen gebruiken. ,,We weten wat we kunnen verwachten”, zei Van Bommel er vrijdag over. ,,Het is een stadion, met gras. Zij maken gebruik van het publiek en zullen er een echte vechtwedstrijd van willen maken. Zoals dat ook in andere stadions zo is en zo hoort het ook.”

Romero

PSV heeft alle basiskrachten aan boord en neemt ook spits Maxi Romero mee naar De Vijverberg. Van Bommel lijkt opnieuw niets te wijzigen, al gaf hij zelf aan dat zijn opstelling geen abc’tje is. ,,Ik twijfel altijd over de opstelling, anders denk je niet meer na”, zei hij erover. ,,Bij elke keuze twijfel je. Het is hetzelfde als je een auto gaat kopen. Je twijfelt altijd wat je wilt.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8225 stemmen