Volledig scherm
Andrew Mendonca tijdens Jong Ajax-Jong PSV in januari 2019. © Edwin van Zandvoort

PSV en Andrew Mendonca (18) koersen op nieuw contract af

PSV probeert momenteel de talentvolle middenvelder Andrew Mendonca langer vast te leggen. Zijn contract loopt af, maar partijen koersen op een verlenging van twee of drie jaar af. Mendonca schuift in dat geval komend seizoen door naar Jong PSV. 

De middenvelder kwam in 2016 van FC Twente over naar PSV. Hij maakte dit seizoen al zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie, maar werkt zijn wedstrijden nu normaal gesproken nog af bij PSV onder 19. In het door Ruud van Nistelrooij gecoachte team is Mendonca een van de belangrijke krachten. 

PSV probeert momenteel snel stappen te zetten om de bezetting voor Jong PSV voor komend seizoen op peil te krijgen. Eerder deze week zijn de 19-jarige Justin de Haas (van AZ) en de 20-jarige Robin Lauwers (van Willem II) al voor respectievelijk twee en een jaar vastgelegd. 

  1. Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is.

PSV