Volledig scherm
Luuk de Jong met de 1-4 voor PSV. © ANP Pro Shots

PSV en Luuk de Jong in de eredivisie voorlopig niet te stuiten: ‘Het is niet allemaal vanzelfsprekend’

VIDEONa twaalf overwinningen op rij in de nationale competitie is de sfeer bij PSV uiteraard goed. ,,Ik heb het nog nooit meegemaakt, zo'n serie”, zei Luuk de Jong na afloop van De Graafschap-PSV (1-4, red.). 

Met elf goals droeg hij aanzienlijk bij aan de koppositie van PSV na het derde wedstrijdblok in de eredivisie. Ook na het duel in Doetinchem was hij nog scherp. ,,Je loopt een-op-een nu hè”, zei een van de verslaggevers. ,,Ho-ho. Het is elf uit twaalf hè”, corrigeerde hij direct. ,,Maar ik zit lekker in mijn vel.”

Malen

Misschien had hij er nog een kunnen maken, maar hij gunde een kans aan Doneyll Malen. ,,Hij kwam aanlopen en zat te schreeuwen, ik ben daar gevoelig voor haha. Misschien had ik zelf moeten schieten, maar goed. Het is mooi dat de anderen hongerig zijn, dat ben ik zelf ook.” 

De aanvoerder en topscorer van PSV voelt zich fit. ,,Wedstrijden overslaan? Nee, je moet in het ritme blijven. Als je goed bent en fit bent, moet je altijd willen spelen. Dan word je beter en beter.” Is PSV op weg naar het record van 17 zeges op rij vanaf de start? ,, 17? Dat is wel veel hè. Het zou mooi zijn. Vanzelfsprekend is het allemaal niet. Er komen nog genoeg lastige wedstrijden. Het is duidelijk wat we willen en iedereen werkt voor elkaar. We blijven doorgaan en proberen tegenstanders kapot te spelen. De mindere wedstrijden winnen we echter ook. Het is ook soms lekker om als ‘10' te spelen en vanaf die positie in de zestien te komen.”

Reactie van Donyell Malen:

PSV