Volledig scherm
Jeugdtraining bij OJC Rosmalen. © marc bolsius

PSV en OJC definitief akkoord over samenwerking, talentvolle jeugd wordt in Rosmalen opgeleid

PSV en OJC hebben een akkoord bereikt over een samenwerking in de jeugdopleiding. De Eindhovenaren zullen op het voetbalcomplex van OJC aan de Groote Wielen een nieuwe FUNdamentlocatie gaan opzetten. Tegelijkertijd gaat de PSV Jeugdopleiding OJC ondersteunen bij de opleiding van trainers en spelers.

Dat de clubs een samenwerking wilden aangaan, werd vorige maand duidelijk. De puntjes op de i werden de afgelopen weken gezet.

PSV-jeugdtrainers kunnen op deze manier naar de regio toekomen om daar in min of meer vertrouwde omgeving met de talenten uit de omgeving te werken. Dat gebeurt nu al bij sv Orion in Nijmegen, bij Helmond Sport en vv Gilze en binnenkort dus ook in Rosmalen. ‘Dat biedt de club een nieuw groot gebied waar het talenten vroegtijdig met PSV in aanraking laat komen en breed kan opleiden dichtbij huis', aldus Ernest Faber, Hoofd Jeugdopleiding van PSV.

Opzet van PSV is om de druk er wat af te halen bij de jonge voetballers en hun familie. Als een talentvolle speler wordt toegelaten tot FUNdament, dan blijft die daar voortaan ook vier jaar. De druk van tussentijds afvallen is daarmee ook weg. 

PSV