Volledig scherm
PREMIUM
Mitchell van der Ga © BSR Agency

PSV en Sporting allebei in finalestand: ‘Met de snelheid van Bergwijn en Malen liggen er automatisch kansen’

Het is vanavond misschien al alles of niks voor PSV in de Europa League, in het duel met Sporting Portugal. Trainer Mitchell van der Gaag ziet zeker kansen voor PSV, maar wijst ook op de kracht van sterspeler Bruno Fernandes. 

Net als bij PSV is het in de nationale competitie allesbehalve feest voor achttienvoudig landskampioen Sporting Portugal, dat ook al achttien seizoenen droog staat. Voor beide ploegen is de Europa League een mogelijkheid om toch nog wat kleur aan dit voetbaljaar te geven, waar meespelen om de titel vooralsnog te hoog gegrepen is. Heel belangrijk kan zijn wat er in Noorwegen gebeurt, waar Rosenborg en LASK Linz tegen elkaar spelen en een zege van de Oostenrijkers heel slecht uit kan komen voor zowel Sporting als PSV. 

  1. Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Ondanks twee fraaie treffers van Richie Ledezma ging Jong PSV vrijdagavond met 4-2 onderuit bij FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken speelde bijna een uur met een numerieke minderheid, nadat Maxime Soulas met rood was weggestuurd. Scheidsrechter Gansner meende dat hij een doorgebroken speler had neergehaald en dat werd door de Fransman fel betwist. Het protest haalde niets uit, waardoor Jong PSV met een 4-4-1 opstelling verder moest.

PSV