Mitchell van der Ga
Volledig scherm
PREMIUM
Mitchell van der Ga © BSR Agency

PSV en Sporting allebei in finalestand: ‘Met de snelheid van Bergwijn en Malen liggen er automatisch kansen’

Het is vanavond misschien al alles of niks voor PSV in de Europa League, in het duel met Sporting Portugal. Trainer Mitchell van der Gaag ziet zeker kansen voor PSV, maar wijst ook op de kracht van sterspeler Bruno Fernandes. 

Net als bij PSV is het in de nationale competitie allesbehalve feest voor achttienvoudig landskampioen Sporting Portugal, dat ook al achttien seizoenen droog staat. Voor beide ploegen is de Europa League een mogelijkheid om toch nog wat kleur aan dit voetbaljaar te geven, waar meespelen om de titel vooralsnog te hoog gegrepen is. Heel belangrijk kan zijn wat er in Noorwegen gebeurt, waar Rosenborg en LASK Linz tegen elkaar spelen en een zege van de Oostenrijkers heel slecht uit kan komen voor zowel Sporting als PSV. 

  1. PSV selecteert door en laat aantal jonge spelers na dit seizoen vertrekken

    PSV selecteert door en laat aantal jonge spelers na dit seizoen vertrekken

    PSV neemt na dit seizoen afscheid van meerdere jonge spelers die nu over een (aflopend) contract bij de club beschikken. De Eindhovense club heeft onder meer besloten om goalie Yanick van Osch (23) te laten gaan. Zijn contract loopt af en wordt niet verlengd. Ook Maxime Soulas, Steven Theunissen, Baggio Wallenburg, Amar Catic, Olivér Horváth en Robin Lauwers kunnen in principe uitkijken naar een nieuwe werkgever.

PSV