Volledig scherm
PREMIUM
Mitchell van der Ga © BSR Agency

PSV en Sporting allebei in finalestand: ‘Met de snelheid van Bergwijn en Malen liggen er automatisch kansen’

Het is vanavond misschien al alles of niks voor PSV in de Europa League, in het duel met Sporting Portugal. Trainer Mitchell van der Gaag ziet zeker kansen voor PSV, maar wijst ook op de kracht van sterspeler Bruno Fernandes. 

Net als bij PSV is het in de nationale competitie allesbehalve feest voor achttienvoudig landskampioen Sporting Portugal, dat ook al achttien seizoenen droog staat. Voor beide ploegen is de Europa League een mogelijkheid om toch nog wat kleur aan dit voetbaljaar te geven, waar meespelen om de titel vooralsnog te hoog gegrepen is. Heel belangrijk kan zijn wat er in Noorwegen gebeurt, waar Rosenborg en LASK Linz tegen elkaar spelen en een zege van de Oostenrijkers heel slecht uit kan komen voor zowel Sporting als PSV. 

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen