Volledig scherm
Mark van Bommel als coach van PSV onder 19. © Marco De Swart

PSV en Van Bommel in de prijzen bij sportgala gemeente Eindhoven

Mark van Bommel is verkozen tot beste coach van 2018 van de gemeente Eindhoven. Hij kreeg de prijs omdat hij met PSV onder 19 kampioen is geworden. 

Een heel bijzondere prestatie, omdat dit sinds 1991 niet meer gelukt was. PSV liep vaak achter de feiten aan en moest meestal toezien hoe Ajax met de jeugdprijs ging lopen, maar onder leiding van Van Bommel pakten de talenten van PSV dan eindelijk de landstitel. Inmiddels werkt hij met enkele spelers alweer samen bij PSV 1, zoals Michal Sadílek en Mohammed Ihattaren. 

PSV kreeg de prijs voor de beste sportploeg van 2018 uitgereikt. De ploeg kreeg die onderscheiding van de gemeente Eindhoven wegens het behaalde landskampioenschap en de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. 

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8714 stemmen