PSV’er Daniel Schwaab na afgang in Linz: ‘We zijn diep gevallen’

videoVoor Daniel Schwaab (31) zijn het de minst leuke weken in zijn PSV-periode. De oorwassing tegen Linz (4-1 nederlaag) kon er ook nog wel bij. ,,We zijn zeker diep gevallen, maar het helpt niet om de koppies omlaag te houden, we moeten opstaan en ervoor zorgen dat we zondag wel weer winnen.”

Dat het niet altijd meevalt om zo positief mogelijk vooruit te kijken, erkende Schwaab zelf ook. PSV krijgt klap na klap en ging voor de derde keer in korte tijd met flinke cijfers onderuit. Ook tegen FC Utrecht (3-0 nederlaag) en AZ (0-4) vielen de goals makkelijk. Tegen Linz was het hetzelfde verhaal. ,,We verdedigen gewoon heel matig. In de eerste helft speelden we ook niet geweldig, maar hielden we wel stand. Na rust krijgen we de 1-1 tegen en dan hebben wij op dit moment niet het vertrouwen dat we zeggen: ‘We gaan gewoon verder.’”, constateert Schwaab.

Met VfB Stuttgart beleefde hij ook zware tijden, dus de Duitser weet wat er in dit soort situaties gevraagd wordt. Hij voelt ook de druk om verantwoordelijkheid te nemen, gaf hij aan in de catacomben van het Linzer Stadion. ,,Ik ben teruggekomen omdat PSV hulp nodig had en omdat ik ook graag wil helpen. We moeten nu heel eerlijk tegen elkaar zijn en zeggen wat er misgaat. Het is echt moeilijk, maar we moeten zondag van Willem II winnen.”

Volledig scherm
Daniel Schwaab verlaat teleurgesteld het veld in Linz. © BSR Agency
 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9911 stemmen