Volledig scherm
Denzel Dumfries is heel erg gemotiveerd voor de wedstrijd tegen FK Haugesund. © BSR Agency

PSV’er Denzel Dumfries: ‘Transfergeruchten leiden ons niet af’

Dat er in deze periode veel geruchten zijn over mogelijke transfers van PSV-spelers is ook Denzel Dumfries niet ontgaan in de kleedkamer. ,,Daar krijg je wel wat van mee, dat hoort erbij. Je weet dat spelers gaan en dat er spelers bij komen. Maar het is niet iets wat ons afleidt, wij zijn gefocust.”

Dumfries liet sowieso weten dat hij ‘heel erg gemotiveerd’ is voor de wedstrijd tegen FK Haugesund. ,,Dat we uit zijn geschakeld in de Champions League doet veel pijn, maar we willen nu graag naar de Europa League. Daar focussen we ons op en gaan we vol voor.” De rechtsback vindt het prettig dat er al zo snel na de teleurstellende remise tegen FC Twente weer een wedstrijd op het programma staat. ,,Ja, dat is wel fijn. Het is altijd prettig om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, we wisten van te voren ook al dat er veel wedstrijden aan zaten te komen.”

Borst natmaken

De Noorse pers wilde van de Oranje-international ook graag weten wat hij van FK Haugesund wist. Dumfries zei dat hij het Noorse voetbal tot voor kort niet echt volgde, maar dat hij nu genoeg beelden heeft gezien om te weten wat hij kan verwachten van de stugge tegenstander. ,,We moeten het serieus nemen, ze staanhier niet voor niets. We moeten onze borst natmaken”, stelde Dumfries tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel. 

Verder gaat Dumfries vooral uit van de kwaliteiten van zijn eigen ploeg. ,,Ik vind dat we een goed team hebben, we moeten ons eigen spel spelen. Dan heb ik er vertrouwen in dat het goed komt.”

PSV