Volledig scherm
Albert Gudmundsson. © Joep Leenen/Pro Shots

PSV'er Gudmundsson maakt debuut voor IJsland, maar wacht nog op debuut in PSV 1

EINDHOVEN - Jong PSV had met Luiz 'Beto' da Silva al een international (Peru) en heeft er sinds dinsdagavond een bijgekregen. Albert Gudmundsson (19) maakte tijdens een vriendschappelijke interland tegen China (0-2 winst voor IJsland) vlak voor tijd zijn entree in het nationale elftal van IJsland.

De twee jaar geleden van sc Heerenveen overgekomen middenvelder is daarmee eerder international dan dat hij écht PSV'er is. Gudmundsson wacht namelijk nog op zijn officiële debuut in PSV 1 en het ziet er voorlopig niet naar uit dat hij veel speeltijd gaat krijgen.

Net als hij is ook Beto al international van Peru en ook de Zuid-Amerikaan wacht nog op zijn officiële debuut bij PSV 1. Voor hem komen er mogelijk eerder kansen nu de aanval van PSV niet al te dik bezet is en er bovendien blessures zijn (Narsingh, Locadia). Trainer Phillip Cocu betrekt Beto momenteel meer bij het eerste elftal, maar vindt wel dat hij meer moet laten zien om voor een definitieve promotie naar de A-ploeg in aanmerking te komen.

PSV