Volledig scherm
Donyell Malen in actie namens Onder 19. © Pro Shots

PSV'er Malen klaar voor debuut in Jong Oranje: 'Wil de koning van het starten zijn'

Donyell Malen hoopt donderdag in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Engeland te debuteren voor Jong Oranje. Van zenuwen heeft de 19-jarige aanvaller van PSV geen enkele last: ,,Ik vind m'n weg wel."

Het Oranje-tricot is Malen niet vreemd, want de aanvaller kwam al voor diverse vertegenwoordigde jeugdeftallen uit. Met name in Oranje onder 19 is hij tot op heden succesvol met tien doelpunten in elf duels. Ook in Eindhoven, waar de PSV'er momenteel bijna elk duel wel aan speeltijd toekomt, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Nu lonkt zijn debuut in Jong Oranje. ,,Dat is wel anders natuurlijk. Vorig jaar nog Oranje onder 19, nu Jong Oranje. Dat is wel een stapje", zegt hij voor de camera van FOX Sports.

Jong Oranje maakt zich in Zeist op voor twee cruciale EK-kwalificatiewedstrijden. Donderdag wacht het duel met Engeland, volgende week dinsdag staat de ontmoeting met Schotland op het programma. Malen, nuchter als altijd, blijft er ogenschijnlijk koel onder. ,,Nee, ik ben niet zenuwachtig. Je denkt wel van: hey, ik ontmoet nieuwe mensen. Maar ik heb ook teamgenoten die hier zitten, dus ik vind m'n weg wel. Ik ga gewoon mijn best doen en hoop dat ik mag spelen. De koning van het invallen? Ik wil de koning van het starten zijn."

'Heel goed gedaan'

Het is nog niet duidelijk of Malen in aanmerking komt voor een basisplaats, al is bondscoach Erwin van de Looi vol lof over zijn pupil. ,,Ik ken hem al van de jongere teams. Hij maakt een heel goede ontwikkeling door en heeft veel minuten gemaakt in de voorbereiding. Hij heeft het heel goed gedaan."

🩁

Een foto die is geplaatst door null (@donyellmalen) op

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV