Volledig scherm
Weer een goal van PSV en dat wordt gevierd. © ANP Pro Shots

PSV'ers bewijzen gelijk van Van Bommel en spelen tegen ADO bijna perfecte wedstrijd

Mark van Bommel gaf twee weken geleden na de 6-1 thuiszege van PSV op Willem II aan dat het spel van zijn team nog beter kon. Met een bijna perfecte wedstrijd bewees de ploeg zaterdagavond in Den Haag dat de trainer gelijk had. PSV had nog vaker kunnen scoren en behoedde ADO voor een nederlaag met dubbele cijfers, nota bene op het Haagse veld. 

Een zeldzaam staaltje machtsvertoon leidde tot een monsterzege op de plek waar PSV drie seizoenen op rij niet wist te winnen. De twee eerdere uitduels met Fortuna Sittard en PEC Zwolle besliste PSV moeizaam, maar nu werd het een heerlijke avond voor het team en de Eindhovense uitsupporters. Ze zagen hun ploeg vanaf de eerste tot de laatste seconde domineren. Wie had verwacht dat PSV met het oog op de kraker tegen FC Barcelona de handrem wel zou aantrekken, zat er volledig naast. PSV trok ook na rust alle registers open en liet geen spaan heel van ADO. De thuisploeg was dolgelukkig dat scheidsrechter Nijhuis voor het laatst op zijn fluitje blies. PSV deed het vorig jaar maar zelden, maar dit seizoen liet de ploeg in drie van de vijf eredivisieduels al zien gas te geven tot de laatste seconde. In plaats van een keuze voor de controle geeft de formatie plankgas als het kan. 

Onder meer bij de 0-6 van Steven Bergwijn was te zien hoe hongerig PSV nog was. Ongeveer een handvol PSV'ers stond in de slotfase klaar om het halve dozijn goals vol te maken en de trekker over te halen. Nummer zeven volgde ook nog en met wat meer precisie, dat was wellicht het enige kritiekpunt, had PSV een 0-8 of 0-9 op het bord gezet. ,,Je ziet dat de spelers er plezier in hebben om de speelwijze goed uit te voeren", constateerde Van Bommel na afloop nuchter. 

Soepbot

In de beginfase hield ADO de ruimtes klein en liet de ploeg PSV komen. Door een matige pass van Lex Immers hielpen de Hagenaars het gretige PSV in het zadel. Immers speelde een bal slecht in op keeper Indy Groothuizen en Hirving Lozano vloog op de bal af als een uitgehongerde herdershond die op een paar meter afstand een moddervet soepbot ziet liggen: 0-1. Vlak voor rust verspeelde ADO opnieuw knullig de bal en was Luuk de Jong met het hoofd trefzeker, na een loepzuivere voorzet van José Angelino. De linksback en spits van PSV lijken een nieuw koppeltje te kunnen vormen, zoals Jetro Willems en De Jong dat voorheen al waren. 

Na rust ging het maar door en waren Pereiro (twee keer vanaf de stip), nogmaals Lozano, Érick Gutiérrez en als gezegd Bergwijn trefzeker. De Mexicanen Lozano en Gutiérrez stonden een paar minuten samen op het veld en dat was voldoende om de harten van de uitfans razendsnel te laten kloppen. Na een prachtige pass van 'Guti' scoorde Lozano nog eens en de net bij PSV aangesloten Mexicaan zette zichzelf met een prachtig schot van afstand op de kaart. ,,Prachtig dat ik zo mocht debuteren", zei hij na afloop. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7964 stemmen