Volledig scherm
© Pro Shots

PSV'ers hekelen hun eigen wanprestatieROTTERDAM - Bart Ramselaar kon namens PSV de eerste kastanjes uit het vuur halen na weer een bekersof. Hij had de nederlaag op Het Kasteel duidelijk nog niet verwerkt. „Dit is zo zonde man.”

De nieuweling mocht uitleg geven waarom het team, inclusief alle sterkhouders van vorig seizoen, zo de fout in was gegaan tegen Sparta.

„Natuurlijk was het te slap en dat weten we zelf ook. Na rust verandert dat dan even en moeten we de 1-2 maken, maar in plaats daarvan scoort Sparta. Ja, en wat er dan gebeurt, dat kan niet bij een club als PSV. We zullen dit heel goed moeten uitspreken deze week. Natuurlijk ben ik er ongelooflijk teleurgesteld over, omdat ik weet hoe mooi het spelen van een bekerfinale is. Dat zullen de anderen zich ook realiseren, aangezien ze prijzen genoeg gepakt hebben. Maar toch, we hebben hier als team een kans laten liggen. Hoewel, zoveel kansen hebben we ook niet gehad, na die mogelijkheid voor de 1-2. Het was niet goed genoeg.”

Naast Ramselaar liep ook Luuk de Jong niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. „Het is duidelijk”, zo sprak de aanvoerder. „Ondermaats in de eerste helft. Daarna hebben we het nog wel geprobeerd, maar lukte het totaal niet. Ik was blij met de overwinning van zaterdag en hoopte dat we vanuit die 1-0 hier iets beters konden neerzetten. Niet dus.” Vervolgens kwamen de teksten die bij PSV tot 2014 ook zo vaak te horen waren. „We moeten bij elkaar blijven als team. We moeten zorgen dat we wedstrijden weer gaan winnen. Het zal beter moeten en we moeten dit goed analyseren.” Het is de eerste keer dat De Jong dit soort teksten uitspreekt en ook de eerste keer dat hij ‘Schaam je kapot’ bij PSV naar zijn hoofd geslingerd kreeg. „De voetbalwereld is inderdaad een wereld van extremen. Ik vind nog steeds dat wij tot vandaag bijna alle wedstrijden hadden moeten winnen, waarin we iets lieten liggen. Vandaag was het echt slecht en hebben de fans in het uitvak gelijk en is het logisch dat ze ons ter verantwoording roepen.” Ook Luciano Narsingh stond de pers nog te woord. Hij moest eraf met een hamstringblessure. „Het is een harde klap. Het is niet goed. Het moet veel beter.” Maar crisis? Zo wil de aanvaller het niet noemen. „Je moet alles winnen als je bij PSV speelt. Altijd. Als ik wist waar het aan lag, dan zou ik het omdraaien. Dit doet enorm veel pijn.” Geen crisis? Daar zullen veel fans anders over denken.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (39%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (49%)
1011 stemmen