Volledig scherm
Stefano Pinna © EPA

PSV-esporter Stefano Pinna tweede van de wereld na verloren finale FIFA eWorld Cup

Na een glansrijk verlopen esport wereldkampioenschap verloor de kersverse Belgische PSV-aanwinst Stefano Pinna de finale van de Saoediër Mossad Aldossary met 4-0 over twee wedstrijden.

De finale bestond uit een tweeluik waarbij er één wedstrijd op de Xbox en één op de Playstation werd gespeeld. Op beide platforms ging Pinna met 2-0 onderuit tegen de Saoediër.

,,Mijn felicitaties aan Aldossary”, reageerde Pinna na de dubbele nederlaag sportief. ,,Ik maakte mijn kansen niet af dus is hij de terechte winnaar. Ik hoop dat ik mijn land en PSV trots heb gemaakt.”

Als verliezend finalist neemt de PSV’er een prijzenpot van 20.000 dollar (17.289 euro) mee naar huis. Ajacied Dani Hagebeuk werd uitgeschakeld in de achtste finales en Feyenoorder Jimmy Donkers kwam niet verder dan de poulefase.

Door het halen van de finale geldt de Belg in ieder geval als beste FIFA-speler ter wereld op de Playstation. Onderweg naar de finale versloeg de PSV’er onder meer Donkers, en grote namen als de Duitser Mohammed Harkous en de Deen Marcus Jorgensen en hield hij de Argentijnse topfavoriet Nicolas Villalba op een gelijkspel.

Met dit resultaat van Pinna mag geconcludeerd worden dat PSV een werelddeal heeft gemaakt nu het de nummer twee van de wereld in huis heeft. De Belg zet met zijn succes niet alleen PSV internationaal op de kaart in de esportwereld, maar is daarmee ook een aanwinst voor de edivisie. 

PSV