Volledig scherm
PSV na de 1-2 overwinning op Woudestein van zondag. © pro shots

PSV-fan erger je niet

Een overwinning kan gelukkig tot stand komen, maar evengoed volledig verdiend zijn. Een gelukkige overwinning kan natuurlijk ook hartstikke onverdiend zijn en daarmee vertel ik helemaal niets nieuws. 

Geluk

In deze zinnen zijn de afgelopen drie weken van PSV, met wedstrijden tegen FC Twente, PEC Zwolle en Excelsior wel redelijk te vangen. Kort gezegd: PSV won met het nodige geluk, maar absoluut verdiend van FC Twente en Excelsior. PSV won ook met het nodige geluk, maar onverdiend van PEC Zwolle. Met een gelijkspel was PSV al heel behoorlijk bedeeld geweest, maar net als sommige mensen in het gewone leven krijgen ook voetballers soms meer dan ze verdienen. En sommige mensen verdienen ook in het dagelijkse bestaan meer, maar krijgen net als voetballers niet altijd wat hen toekomt.  

Ergeren

Veel moeilijker is het allemaal niet, lijkt me. Toch krijg ik nogal wat reacties van geërgerde PSV-fans die een aantal commentaren niet willen horen. Sommige sympathisanten van PSV ergeren zich bijvoorbeeld aan de pennenvruchten of uitspraken van Henk Spaan en Hugo Borst of commentaren in praatprogramma's. PSV wordt daarin volgens hen tekort gedaan. 

Nou en? 

Nou en? Sla het de volgende keer lekker over of doe er iets leuks mee. Bewaar de kranten met de columns voor de schilderklussen in de lente, leg de sportpagina's na lezing bovenaan in de kattenbak, hang ze op bij de boksbal in de kelder, weet ik veel wat. Maar waarom ergernis? Gewoon naar de ranglijst kijken en volgende week is het misschien allemaal nog beter of toch slechter. Voetbal is niet altijd eerlijk en de een ziet een wedstrijd soms 180 graden anders dan de ander, al dan niet gedreven door sentimenten.

Heerlijk

De commentaren over 'lucky PSV' bereiken zelfs de spelers van PSV. Volgens hen helpt het ze eerder dan dat het afleidt. "Wat moet dat niet worden als PSV wel hele wedstrijden goed gaat spelen?", vroeg René van de Kerkhof zich deze week af. Laat alle clubiconen, columnisten of journalisten toch lekker hun verhaal vertellen. Sjaak Swart? Heerlijk. Een genot om naar te luisteren, of het nu goed of slecht gaat met Ajax. Ik ken geen PSV-fan die niet heeft genoten van het legendarische filmpje met dit nationale voetbalicoon op 8 mei 2016. Henk Spaan en Hugo Borst? Laat deze instituten spreken of hun stukken schrijven, hoe serieus, realistisch, provocerend, negatief of onzinnig hun opvattingen ook mogen binnenkomen. Alle meningen, commentaren en uitspraken veranderen echt helemaal niets aan de ranglijst. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV