Volledig scherm
© pro shots

PSV-fans steunen club met sfeeractie daags voor aanvang van duel met Ajax

In aanloop naar Ajax-PSV namen technisch manager Marcel Brands en algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV gisteravond de tijd om met de fans van Supportersvereniging PSV in discussie te gaan. Ajax-uit leeft al enorm onder de aanhang, maar een aantal PSV-sympathisanten wilde ook nog even iets zeggen over de afgelopen weken. „Ik zie elf zoutzakken in het veld”, constateerde één fan. „Dat kan ik niet bevestigen”, pareerde Brands gevat. „Ik zie geen zoutzakken, maar spelers die graag willen en na een nederlaag ook ongelooflijk balen.” Spelers lopen na een teleurstellend resultaat buiten Eindhoven niet altijd naar het uitvak en dat zinde een aantal PSV-toeschouwers ook niet. Brands gaf aan dat hij spelers hierop heeft aangesproken. „Ze moeten samen naar het uitvak lopen en daarmee ook iets gezamenlijks uitstralen.”

De grote gemene deler was dat er zorgen zijn over de selectie van PSV, die in de winterstop zou moeten veranderen. Brands gaf aan dat Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon een transfer willen maken in de komende maand, maar dat nog niet zeker is of zij daadwerkelijk vertrekken.
Beide spelers maakten, toevallig of niet, twee jaar geleden het verschil in Amsterdam. De snelheidsduivels van PSV zijn dit seizoen echter niet in goeden doen, waarbij voor Jozefzoon geldt dat hij ook nauwelijks kansen heeft gekregen. Brands liet weten verder weinig mutaties te verwachten, maar in het verleden bleek al vaker dat de inflatie van zijn verwachtingen soms erg hoog is.
De slotfase van het supportersdebat ging toch weer over Ajax. In het verleden ontstond een traditie dat PSV-fans voor, tijdens of na de laatste training voor de wedstrijd in Amsterdam vuurwerk afstaken op De Herdgang.

Nadat PSV sinds 2008 een dramatische reeks in de Amsterdam Arena opbouwde, stierf het initiatief een stille dood. Prompt won PSV in 2014 en 2015 bij de grote concurrent. Dit seizoen steken de fanatiekste fans van PSV voor de besloten training van zaterdag weer vuurwerk af om de selectie op te peppen. Op internetfora wordt al gespeculeerd over de vraag of Vrouwe Fortuna hiermee niet verdwijnt. De topper leeft en zelfs dit voor- of nadeel wordt door sommige fans zorgvuldig afgewogen

PSV