Volledig scherm
Kenneth Paal en Phillip Cocu in het duel van PSV met Roda JC. © Erwin Spek

PSV fit richting Heerenveen, Cocu voert gesprekken na transferkoorts

EINDHOVEN - PSV reist zonder grote fysieke problemen naar Heerenveen, waar zondag volgens de trainer 'statistieken liggen om te breken'.

Het verhaal is langzamerhand bekend: Heerenveen-uit is voor PSV een bijna traditionele struikelpartij. In de afgelopen vijf duels in de eredivisie pakte PSV twee keer een gelijkspel in het Abe Lenstra Stadion en werden drie nederlagen geleden.

Cocu probeerde deze week na een rumoerige transfertijd om iedereen weer dezelfde kant uit te te krijgen en sprak met meerdere spelers. Keeper Jeroen Zoet, de spitsen Jürgen Locadia en Luuk de Jong en Santiago Arias zagen een transfer stranden. Cocu hoopt hen ervan in gesprekken doordrongen te hebben dat er dit seizoen samen opnieuw een hoofdprijs te pakken is, waarvoor ze allemaal hard nodig zullen zijn. "Soms roep je een speler binnen en soms bespreek je het met elkaar op het veld, als dat kan." Van het kwartet wordt in verschillende rollen veel verwacht in Eindhoven.

De trainer kreeg vorige week te horen dat er geen nieuwe linksback werd aangetrokken voor PSV. Tegelijkertijd was er wel belangstelling voor de spelers die al onder contract stonden en dus ging hij voor eventuele transfers liggen. "We willen een kampioenswaardig elftal behouden en daarvoor zijn de betrokken spelers belangrijk", vindt hij. 

PSV reist fit naar Heerenveen, waar Kenneth Paal weer inzetbaar is. "Hij was met lichte klachten teruggekeerd van Oranje onder 20 en daarom heeft hij een paar keer individueel getraind." De linksback trainde deze week dus apart van de groep, maar sloot vrijdag weer aan. Ook de internationals Hirving Lozano, Gastón Pereiro en Arias waren er vrijdag voor het eerst weer bij. De verwachting is dat Cocu, vergeleken met het laatste duel van PSV (tegen Roda JC), niet al te veel gaat veranderen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV