Volledig scherm
Zakaria Labyad tekende deze week voor vier jaar bij Ajax. © Pro Shots

PSV gaat niet in op bewering van toekomstig Ajacied Zakaria Labyad

PSV reageert niet op de stelling van voormalig speler Zakaria Labyad (25) in De Telegraaf van dinsdag. Hij stelt dat PSV hem vanuit FC Utrecht terug wilde halen naar Eindhoven. 

Daaraan wordt in de krant de suggestie gekoppeld dat PSV op het laatste moment heeft geprobeerd om een transfer naar Ajax te voorkomen. PSV kiest er op dit moment voor om geen commentaar te geven. 

Labyad ging in 2012 weg bij PSV, na maandenlang gepingpong over een optie in zijn contract. Bij de haarkloverij liet Labyad zich naar buiten toe niet altijd van zijn beste kant zien en noemde hij directeur voetbalzaken Marcel Brands van PSV onder meer 'de conciërge'. Hij gaf in Eindhoven aan te willen bijtekenen en had in werkelijkheid zijn plan al getrokken en ging transfervrij naar Sporting Portugal. Later bood Labyad zijn excuses aan en was de zaak voor PSV en Brands afgedaan. De spanning verdween van de contacten, al wilde een deel van de achterban van PSV niks meer van hem weten. Labyad kon in het Philips Stadion steevast rekenen op een fluitconcert. Brands heeft zich nooit rancuneus getoond en liet soms blijken nog altijd gecharmeerd te zijn van de voetballer Labyad. 

Camera

Deze transferperiode is Labyad overigens, voorzover bekend bij het ED, niet serieus in beeld geweest bij PSV en er is ook niet met hem onderhandeld door de Eindhovense club. Onlangs loog hij voor de camera van Fox Sports opnieuw, nadat De Telegraaf al had onthuld dat hij de stap naar Ajax zou gaan maken. Na het eerste duel tussen sc Heerenveen en FC Utrecht van vorige week sprak hij nog van een 'dubbelganger', die medische testen had ondergaan. Hij loog naar eigen zeggen omdat hij de transfer over de play offs voor Europees voetbal heen had willen tillen. FC Utrecht werkt deze week een tweeluik met Vitesse af. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV