Volledig scherm
De populariteit van Érick Gutiérrez en Hirving Lozano is in Mexico groot. PSV kan daar sportief en commercieel munt uit slaan. © Joep Leenen/pro shots

PSV gaat samenwerken met Mexicaanse topclub
Chivas en start eigen dependance in Mexico

Voor het eerst in de historie opent PSV een eigen dependance in het buitenland. De directie heeft geconstateerd dat fysieke aanwezigheid in Mexico noodzakelijk is om de huidige commerciële potentie van de club te vermarkten. 

Zowel sportief als commercieel liggen in Noord-, Latijns- en ook Zuid-Amerika grote kansen, is de conclusie van de leiding van PSV na een tiendaagse rondreis door onder meer Mexico. PSV denkt via het land ook een stabiele brug te kunnen slaan naar de Verenigde Staten, waar de populariteit van PSV fors stijgende is.

Commercieel directeur Frans Janssen van PSV maakt de plannen dinsdag bekend. Door de aanwezigheid van onder anderen Hirving Lozano en Érick Gutiérrez is PSV een van de bekendste buitenlandse voetbalclubs in Mexico geworden. PSV denkt onder meer via een Mexicaanse business-club partners aan zich te kunnen binden en gaat via de locatie in Mexico ook proberen om consumenten beter te bereiken. De shirtverkoop ligt nu bijvoorbeeld nog op een zeer laag niveau (enkele duizenden stuks per jaar), terwijl tientallen miljoenen mensen de prestaties van de Mexicanen in Eindhoven op de voet volgen. Eerder waren er logistieke problemen, maar nu liggen de PSV-shirts voor het eerst op de schappen bij retailers.

Samenwerkingsverband

PSV werkt daarnaast met de Mexicaanse topclub Chivas Guadalajara aan een sportief samenwerkingsverband en het opzetten van de dependance in het stadion van deze club is een serieuze optie. PSV krijgt zo beter en sneller de ontwikkelingen op de spelersmarkt ter plekke en in omliggende landen in beeld. Chivas is onder meer zeer geïnteresseerd in de trainings- en opleidingsmethodes bij PSV. De Eindhovense club benoemt vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior oud-spelers Carlos Salcido en ‘Maza’ Rodriguez als speciale PSV-ambassadeurs in Mexico. De ambassadeur van Mexico in ons land, Mauricio Torres Cordova, verricht die benoeming. De wedstrijd staat via speciale sfeeracties in het teken van de band tussen PSV en Mexico.  

PSV