Volledig scherm
PSV heeft de onderhandelingen met de talentvolle Albert Gudmundsson geopend. © Thomas Bakker

PSV geeft positief signaal aan Albert Gudmundsson en wil contract verlengen

PSV wil verder met de 20-jarige IJslandse international Albert Gudmundsson. De aanvaller, inmiddels viervoudig international bij IJsland, kan zijn in juni 2019 aflopende contract met meerdere seizoenen verlengen. 

PSV heeft daarmee een duidelijk signaal gegeven aan het talent, dat open staat voor een langer verblijf. Voor Gudmundsson is ook de nodige belangstelling van andere clubs. Na de laatste officiële wedstrijd van het seizoen gaat hij met zijn zaakwaarnemer om tafel met de leiding van PSV om de lijnen voor zijn verdere toekomst uit te zetten. 

Hoogste niveau

Gudmundsson moest het de afgelopen twee jaar vooral doen met optredens bij Jong PSV, waar hij een van de meest opvallende spelers was. Het is voor alle partijen duidelijk dat hij toe is aan speeltijd op het hoogste niveau. Ook bij PSV 1 kwam hij als invaller tot een aantal belangrijke momenten, maar wist hij nog niet te scoren. Gudmundsson was eerder dit seizoen bijvoorveeld mede-verantwoordelijk voor de nipte winst bij Heracles Almelo, waar hij in de slotseconde de beslissende voorzet op Luuk de Jong af. 

De mogelijke WK-ganger is doorgaans balvast, behendig in de kleine ruimtes en heeft een goed rendement. Vorige week miste hij overigens wel een penalty in het duel van Jong PSV met FC Dordrecht.  

Gudmundsson heeft inmiddels vier interlands achter zijn naam en heeft nog zes 'caps' nodig om zijn vader Gudmundur, voormalig profvoetballer, te overtreffen. De overgrootvader van Gudmundsson was eveneens een gelouterde prof en speelde in de jaren veertig onder anderen voor AC Milan en Arsenal. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV