Volledig scherm
PREMIUM
Jorrit Hendrix plant zijn voet op die van Simon Gustafson en mag met rood vertrekken. © BSR Agency

PSV geeft uit niet thuis en loopt enorme klap op

PSV presteert al langer ondermaats in uitduels met de betere ploegen van Nederland en verloor in Utrecht ook nog de controle over zichzelf.

PSV is eerder dit seizoen in staat gebleken om de rug te rechten na het missen van de Champions League. Na de zeperd tegen FC Utrecht (3-0) van zaterdagavond wordt opnieuw een beroep gedaan op de weerbaarheid van het team, waarin twee van de meest ervaren spelers opzichtig in de fout gingen en rood pakten. Bij de wegzending van Nick Viergever sneden de steekwoorden ‘onhandig’ en ‘ongelukkig’ misschien nog een beetje hout. Voor Jorrit Hendrix golden aanmerkelijk minder excuses. Hij verloor het hoofd in een fase waarin PSV nog voor een punt had kunnen en moeten gaan.

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9911 stemmen