Volledig scherm
Van een blessure was weinig te merken bij Hirving Lozano, zondagmiddag tegen Heracles. © ANP Pro Shots

PSV geniet van de passie en effectiviteit van Lozano

Met een bandage om de arm kwam Hirving Lozano tegen Heracles het veld op, maar van een blessure was in de 86 minuten die volgden bijna niets te merken. 

Lozano liep in de slotfase wel op zijn laatste benen, ging een paar keer neer na een charge en moest na een paar behandelingen uiteindelijk alsnog naar de kant. "Ik had hem eigenlijk al een paar minuten eerder willen wisselen", gaf trainer Phillip Cocu aan. "Hij was voor ons weer belangrijk vandaag. Ook vond ik dat Mauro Junior weer goed inviel." Uitgerekend de kleinste man op het veld kwam met een belangrijke assist met het hoofd, die de 2-0 van Marco van Ginkel inluidde. 

Lozano gaf ogenschijnlijk alles wat hij had en dat stond Cocu uiteraard wel aan. Op de tribune genoten de toeschouwers volop van het gepassioneerde spel van de Mexicaan, die zich duidelijk probeerde te onttrekken aan de fase van loomheid bij PSV en af en toe het gedoofde vuurtje weer aan wilde steken. "We hadden geen twijfels over zijn inzetbaarheid", aldus Cocu. "In het begin van de week even nog wel, maar al vrij snel werd duidelijk dat hij met deze constructie prima in staat was om te voetballen." De trainer vond overigens ook dat zijn elftal na de goal van 'Chucky' Lozano terugviel en te lang moeite had de wedstrijd in het slot te gooien. 

Lozano is na zijn zevende goal in zeven eredivisiewedstrijden, twee duels ontbrak hij, alleen topscorer in de eredivisie. Jorrit Hendrix stelde hem met een prachtige pass in staat om zondag de openingstreffer voor PSV aan te tekenen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2441 stemmen