Volledig scherm
De Herdgang. © ED

PSV gooit De Herdgang opnieuw een week op slot voor supporters

PollNadat deze week al duidelijk werd dat PSV meer ‘besloten’ wil trainen, laat de club er in het trainingsschema voor volgende week ook geen misverstand over bestaan. Alle trainingen voor het duel met FC Groningen van 26 januari zijn besloten en ook de maandag daarna is de poort van trainingscomplex De Herdgang op slot.

PSV trainde ook voor de winterstop al vaak besloten, maar toen was er nog het argument dat er voor ieder officieel duel twee besloten trainingen werden ingelast. Nu is het trainingscomplex van de club voor supporters opnieuw de hele week dicht en worden voor een wedstrijd zelfs vier besloten sessies gelast. De club gaf afgelopen week aan dat er een nieuw schema komt, maar er is nog geen communicatie vanuit PSV geweest over de nieuwe systematiek. De club meldt nu alleen dat tot en met maandag 28 januari alle trainingen besloten zijn.

Poll

Het is logisch dat PSV vaker besloten traint

  • Ja (52%)
  • Nee (48%)
988 stemmen

Een aantal oudere supporters, die al vele jaren De Herdgang bezoeken, voelden zich vorige week erg ongemakkelijk bij het besluit van de club. Ze vernamen via een medewerkster van de kantine dat ze dit seizoen niet meer naar de profzijde kunnen komen. Jarenlang was het bezoek aan de maandagtraining voor hun een ‘vast uitje’, hoewel er ook voor de winterstop al de klad in was gekomen. 

De ouderen waren in de veronderstelling dat dat tijdelijk was, omdat PSV veel doordeweekse wedstrijden speelde en zou blijven werken met een regime van twee besloten trainingen voor een wedstrijd. Nu blijkt dat De Herdgang ook bij een wedstrijd per week een hele week op slot kan gaan. De ouderen zijn wel welkom op de jeugdzijde van de club, maar kunnen dan niet meer naar de trainingen van de profs kijken. 

PSV zoekt naar nieuwe balans tussen open en besloten trainingen

  1. PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

    PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

    PSV schakelt na de bijna afgeronde transfer van Steven Bergwijn snel door en heeft een bod van ruim 7 miljoen euro gedaan op Patrick van Aanholt (29). De linksback is topkandidaat om de Eindhovense club per direct te versterken, al houdt PSV ook de lijn naar Ricardo Rodríguez nog altijd open. Van Aanholt wil heel graag terug naar PSV en hoopt dat zijn huidige club Crystal Palace en de Eindhovenaren tot een vergelijk komen.

PSV