PSV hoopt zondag nog iets van het seizoen te maken, thuis tegen Feyenoord.
Volledig scherm
PSV hoopt zondag nog iets van het seizoen te maken, thuis tegen Feyenoord. © Getty Images

PSV gooit de luiken open, dezelfde basisploeg lijkt te spelen tegen Feyenoord

De poorten gaan zaterdag open bij PSV, dat de eigen supporters wil betrekken bij de kans om nog iets van het seizoen te maken. 

Met een volledig open training sluit PSV zaterdag de voorbereiding op de topper tegen Feyenoord af. Het is een noviteit in het huidige tijdperk, waar bij de laatste sessie voor een wedstrijd van de club praktisch altijd de hekken dicht zijn. Supporters bereiden positief bedoelde acties voor, om de groep van Ernest Faber te steunen en hetzelfde gevoel te geven als voor Willem II-thuis. Destijds gebeurde dat met veel vuurwerk en ondersteunende spreekkoren. 

Eerder dit seizoen waren er de nodige weken waarin het profgedeelte van trainingscomplex van de club (PSV Campus De Herdgang) hele weken op slot was en supporters geen enkele training konden bekijken. Het leverde PSV veel kritiek op, onder meer vanuit supportersorganen. Trainer Ernest Faber schakelde direct vanaf zijn (tijdelijke) aanstelling terug naar eerst een en daarna twee besloten trainingen voor iedere wedstrijd. Nu is dus voor het eerst in jaren weer eens een training voor een wedstrijd open. 

PSV lijkt zondag gewoon met dezelfde basis te gaan aantreden tegen de Rotterdammers en beide ploegen hebben weinig geheimen voor elkaar. Eerder deze week trainde een aantal spelers in Eindhoven wel gepland individueel, maar er was geen sprake van blessures. Jorrit Hendrix haakte woensdag alweer aan en dat betekent normaal gesproken dat Érick Gutiérrez bij de aftrap in het Philips Stadion tegen Feyenoord weer op de bank moet plaatsnemen. Het optreden van de Mexicaan was tegen Vitesse zeker voldoende, maar het is waarschijnlijk niet genoeg om een fitte Hendrix van een basisplek af te houden. 

PSV