Carlos Vinícius kreeg van PSV-trainer Roger Schmidt de complimenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Carlos Vinícius kreeg van PSV-trainer Roger Schmidt de complimenten. © ANP

PSV haakt na taxatiefout en gebrekkige afwerking niet aan bij ‘polonaise Hollandaise’

VideoPSV had AS Monaco donderdagavond na rust in de tang, maar had wederom te veel moeite om tot scoren te komen. In extremis brachten de Monegasken de ploeg van Roger Schmidt een dolksteek toe en bedierven ze de coëfficiëntenpolonaise van de eredivisieploegen die dit seizoen buiten de landsgrenzen actief zijn. 

 1. Waarom PSV de regie kwijt is geraakt, in een week die de club liever nooit meer wil meemaken
  PREMIUM
  ANALYSE

  Waarom PSV de regie kwijt is geraakt, in een week die de club liever nooit meer wil meemaken

  PSV raakte in een memorabele week de regie op veel fronten kwijt en gaat daardoor aangeslagen naar AZ. De club verloor versneld en toch nog onverwacht trainer Ruud van Nistelrooij, die volgens de directie door kon en komend seizoen trainer zou blijven. Intern klinken ook andere geluiden, namelijk dat de zaak na zondagavond simpelweg niet meer te redden was. Waar is het nou precies misgegaan?
  Eindhoven
 2. Hoe PSV ineens voor een monsterklus is komen te staan: de club kan (bijna) helemaal overnieuw beginnen
  PREMIUM
  ANALYSE

  Hoe PSV ineens voor een monsterk­lus is komen te staan: de club kan (bijna) helemaal overnieuw beginnen

  PSV zat na het toch nog onverwachte vertrek van Ruud van Nistelrooij een dag in zak en as, maar moet door richting de absolute finale van dit seizoen. Fred Rutten zit zondag bij AZ nog een keer op de trainersstoel, maar dan? Wat moet er gebeuren? De club kan weer helemaal opnieuw beginnen en is ook nog deels afhankelijk van zondag, waarin de Champions League-voorrondes gehaald moeten worden.
  Eindhoven
 3. Reconstructie: Ruud van Nistelrooij zou dinsdagavond laat nog doorgaan bij PSV, maar stapte de volgende ochtend toch op
  PREMIUM

  Reconstruc­tie: Ruud van Nistel­rooij zou dinsdag­avond laat nog doorgaan bij PSV, maar stapte de volgende ochtend toch op

  Het was deze week lang de bedoeling dat Ruud van Nistelrooij 'gewoon’ als trainer op de bank zou zitten tijdens AZ-PSV. De coach sprak tot dinsdagavond laat met de directie van de club en aan het eind van een lang onderhoud drukte men elkaar de hand. Bij PSV moest het gezond verstand zegevieren om de tweede plek binnen te halen. In wedstrijd 52 van dit seizoen zou het overleven worden, maar iedereen wilde ervoor gaan.
  Eindhoven