Volledig scherm
Ryan Thomas namens PEC Zwolle aan de bal tegen PSV. © pro shots

PSV haalt Ryan Thomas op bij PEC en heeft versterking voor middenveld binnen

PSV neemt Ryan Thomas over van PEC Zwolle en heeft daarmee de voor het middenveld gewenste versterking binnen.

De 23-jarige Nieuw-Zeelander maakte vorig seizoen bij PEC Zwolle een goede indruk in de eerste seizoenshelft en was een van de alternatieven, voor het geval een transfer van de Mexicaan Érick Gutiérrez niet direct haalbaar zou blijken. Daarmee lijkt een overgang van hem naar PSV van de baan, of PSV komt nog in actie als er nog een speler verkocht wordt. De club heeft nu onder anderen Jorrit Hendrix, Gastón Pereiro, Bart Ramselaar, Ryan Thomas, Pablo Rosario, Albert Gudmundsson, Mauro Júnior, Dante Rigo en Ramon Lundqvist aan boord voor de middelste linie.  

Pachuca CF, de club van Gutiérrez, en PSV kwamen er de afgelopen periode niet uit en PSV kiest er nu dan ook voor om Thomas al aan de selectie toe te voegen. Thomas moet nog wel medisch gekeurd worden, maar heeft wel een persoonlijk akkoord met PSV. Hij komt naar verwachting voor ongeveer 3 miljoen euro over van PEC (inclusief bonussen), waar hij nog een contract voor een seizoen had. Thomas zal voor 4 jaar tekenen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zuidoost-Brabant? Schrijf je hier gratis in!

  1. Mark van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Mark van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”

PSV