Volledig scherm
PREMIUM
Hirving Lozano en Erick Gutierrez © BSR Agency

PSV heeft Gutiérrez nog als troefkaart over

Mark van Bommel heeft genoeg smaken voor het middenveld van PSV. Nu het almaar minder gaat, is het de vraag hoelang hij nog vasthoudt aan de huidige bezetting.

Bijna iedere PSV’er was eind augustus euforisch toen in het holst van de nacht beelden van een video-oproep van Hirving Lozano op Twitter verschenen. Hij had zijn vriend en collega-international Érick Gutiérrez aan de lijn, die hem vertelde over een hereniging. Na maanden van speculaties, welles-nietes en gesoebat over een aantal miljoenen was het rond: Gutíerrez kwam naar PSV en tekende een vijfjarig contract. PSV kreeg de middenvelder waarin het scoutingsapparaat al meer dan een jaar een voetballende meerwaarde zag. Een man met een splijtende pass, die het ritme van de wedstrijd zou kunnen bepalen en zelf ook een goal kan meepikken.

  1. Zomeraankopen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarrekening
    PREMIUM
    Video

    Zomeraanko­pen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarreke­ning

    Na een peperduur trainingskamp in Qatar is PSV terug bij af. Het is waarschijnlijk een volstrekt nutteloze investering geweest in een karakterarme en aangeslagen spelersgroep, die vol twijfelgevallen zit. Een aantal spelers van dit PSV is gekocht voor prijzen waar een paard de hik van krijgt en rendeert als een spaarrekening van de Nederlandse grootbanken. Daarop wordt geld in ieder geval niet minder waard en de nieuwe PSV'ers zien hun transferwaarde na een enorm slechte fase misschien wel kelderen.

PSV