Volledig scherm
Simon Colyn, jeugdinternational uit Canada © Youtube

PSV heeft interesse in Canadees jeugdinternational Simon Colyn (17)

PSV heeft interesse in Canadees jeugdinternational Simon Colyn. De 17-jarige middenvelder komt volgende week over naar Eindhoven voor een stage, bevestigen meerdere overzeese bronnen. Hij is afkomstig van Vancouver Whitecaps FC, waar hij als 16-jarige al zijn debuut in het eerste elftal maakte. 

Zijn club is actief in de Major League Soccer (de voetbalcompetitie voor Amerikaanse en Canadese teams), waarvoor Colyn dus al vroeg een contract in de wacht wist te slepen. 

Colyn is aanvoerder van Canada onder 17 en wordt volgend jaar in maart 18 jaar. Dat maakt dat PSV hem in principe pas komende zomer zou kunnen vastleggen, als beide partijen elkaar vinden. Wat de zaak zou kunnen vergemakkelijken, is een Nederlands paspoort voor Colyn, die ook daadwerkelijk Nederlandse roots heeft. Zijn grootouders wonen in Nederland. 

Hij heeft bij zijn huidige club nog een contract tot eind 2020 en mogelijk is sprake van een eenzijdige optie om die verbintenis te kunnen verlengen. Daardoor zal hij - indien PSV hem daadwerkelijk wil vastleggen - normaal gesproken een transfersom moeten opbrengen. Het talent staat al langer bij PSV op de radar en ook afgelopen zomer werd hij door media in Canada al aan de Eindhovense club gekoppeld. 

PSV legde eerder al de Noor Herman Geelmuyden (17) vast. Hij komt in de winter over uit Noorwegen. 

PSV