Volledig scherm

PSV heeft moeite met vinden 'voetbalcommissaris'

EINDHOVEN - PSV heeft de nodige moeite met het vinden van een nieuwe 'voetbalcommissaris', die de opvolger van de vorig jaar in juli vertrokken Hans van Breukelen moet worden.

Onder anderen Guus Hiddink denkt mee in het proces om iemand te strikken. Voorzitter Jan Albers van de raad van commissarissen van PSV, tevens topman van Koninklijke Ten Cate, geeft aan hoe de zaken ervoor staan. "Iedereen die er een beetje kijk op heeft, kan wel verzinnen aan welke mensen we voor zo'n functie denken", aldus Albers. Om uiteenlopende redenen blijkt een rol als commissaris dan toch vaak onmogelijk of nog niet mogelijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende periode wel een goede functionaris zullen vinden."

De raad van commissarissen houdt toezicht op de directie van PSV en heeft op papier vergaande bevoegdheden. De raad stelt de directieleden van PSV aan en kan ze wegsturen indien ze daartoe aanleiding acht. Ook is voor grote of financieel ingrijpende operationele beslissingen goedkeuring van de raad nodig. Kandidaten voor het toezichthoudende orgaan dienen het vertrouwen van de stichting en vereniging achter PSV te genieten. In het verleden is afgesproken dat in de raad minstens één 'voetbalcommissaris' dient te zitten, die met technisch manager Marcel Brands contacten heeft en toezicht houdt op de voetbalportefeuille.

De nieuwe commissaris heeft bij voorkeur volop fysieke en/of ervaring als bestuurder/coach in de sector en relevante financiële, organisatorische en juridische kennis. In de raad van commissarissen van PSV moet de betrokkene naast Albers sparren met Bert van der Els (ex-topman Heijmans), Ton van Veen (financieel topman Jumbo) en Robert van der Wallen (ex BrandLoyalty-topman).In overleggen zijn inmiddels tal van voetbalnamen gepasseerd, waarbij ook die van Sef Vergoossen een logische is. Hij is echter al verbonden aan Roda JC. Albers kon gisteren nog niet aangeven op welke termijn hij verwacht de vacature in te vullen.

PSV

poll

PSV gaat het puntenrecord verbreken (93)

PSV gaat het puntenrecord verbreken (93)

  • Ja (46%)
  • Nee (54%)
1008 stemmen