Sam Lammers
Volledig scherm
Sam Lammers © BSR Agency

PSV heeft nieuwe plannen met Lammers, verkoop niet aan de orde

PSV heeft voor komend seizoen nieuwe plannen met Sam Lammers, die vorig seizoen aan sc Heerenveen was verhuurd. In Eindhoven is het idee dat Lammers rijp is om onderdeel uit te gaan maken van de vaste spelerskern. Dat zou overigens mét en zonder Luuk de Jong kunnen. Beide spelers kunnen in principe op ‘tien’ spelen, hoewel dat bij De Jong afgelopen seizoen meer een noodgreep was.

Lammers en De Jong waren dit seizoen allebei weliswaar centrumspits, maar verschillen desondanks veel. Zo is de 22-jarige Goirlenaar in de kleine ruimtes en rond de zestien gevaarlijker, maar hij kan niet tippen aan bijvoorbeeld de kopkracht van De Jong. De aanvoerder heeft op veel fronten een voortrekkersrol bij PSV, waar hij vorig seizoen tot liefst 28 goals kwam. Lammers maakte er 16 voor de Friezen. 

Een verkoop van Lammers is vanwege het voorgaande niet aan de orde. Verhalen vanuit Italië, waarin gemeld wordt dat Sampdoria ‘rond’ is met PSV over een verkoop van tien tot twaalf miljoen euro, worden in Eindhoven niet herkend en waren tot vandaag niet ter ore gekomen bij de beleidsbepalers bij PSV. 

PSV