Volledig scherm
PSV hoopt op meer belangstelling voor het duel met Apollon Nicosia. © Getty Images

PSV heeft nog veel kaarten over voor duel met Apollon Limassol en hoopt op steun supporters

PSV had dinsdagavond ongeveer 15.000 kaarten verkocht voor het duel met Apollon Limassol van donderdagavond. De club hoopt de komende dagen op een inhaalslag en in ieder geval op 20.000 toeschouwers uit te komen, zodat alsnog sprake is van een behoorlijk gevuld Philips Stadion. Het is een cruciale wedstrijd voor de Eindhovenaren in de race om het behalen van de groepsfase van de Europa League, tegen een goede tegenstander.  

Apollon Limassol is de laatste horde die PSV moet nemen en de ploeg van Mark van Bommel speelt eerst thuis. Volgende week donderdag moet PSV in Nicosia overeind zien te blijven en de felbegeerde plek in de Europa League-groepsfase zien veilig te stellen. Apollon is een tegenstander met een totaal ander profiel dan FK Haugesund uit Noorwegen, waartegen PSV het in de vorige voorronde thuis en uit bij momenten behoorlijk moeilijk had. 

PSV speelde voor het laatst in de Europa League-groepsfase in seizoen 2014-2015. Daarin overwinterde de ploeg van Phillip Cocu, maar bleek Zenit-Sint Petersburg in de zestiende finales een maatje te groot. In drie van de vier volgende seizoenen was PSV actief in de Champions League-groepsfase en eenmaal (seizoen 2017-2018) ging PSV er in het Kroatische Osijek uit in het voortraject van de Europa League. Dat scenario wil PSV nu koste wat het kost voorkomen en zou een miljoenenstrop betekenen. 

PSV