Volledig scherm
PREMIUM
Ernest Faber aan het woord tijdens het trainingskamp van PSV in Qatar. © BSR Agency

PSV heeft nog veel twijfels weg te nemen

Overtuigen deed PSV de afgelopen week in Qatar zeker nog niet. Trainer Ernest Faber maakt de balans op na acht dagen trainen en twee wedstrijden op woestijngrond.

Wordt het nog wat met PSV dit jaar? In Doha heeft de club de afgelopen acht dagen geprobeerd om een nieuw fundament te leggen na de in december gebarsten bom bij de club. Aan de hand van trainer Ernest Faber moet verdere schade in de komende periode worden voorkomen en wil PSV nog wat maken van het seizoen. De KNVB-beker is nog te winnen en via plaats twee in de eredivisie een plek in de Champions League-voorronde, zo vindt de clubleiding.

  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

PSV