Volledig scherm
Steven Bergwijn besliste zaterdag RKC-PSV. © Erwin Spek

PSV hoopt op Lozano en doorbraak van eigen jeugd

WAALWIJK - De offensieve problemen van PSV moeten onder meer met de komst van Mexicaan Hirving Lozano tot het einde behoren. Trainer Phillip Cocu denkt dat daarnaast de terugkeer van een fitte Jürgen Locadia ook een slok op een borrel scheelt. 

Last but not least wil ook Steven Bergwijn de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. De aanvaller kreeg vorig jaar al veel speeltijd bij PSV 1 en was daarbij ook dreigend, maar één ding ontbrak eraan en laat dat nou net het belangrijkste onderdeel van het spelletje zijn. De meeste kansen waren aan Bergwijn niet besteed en dat kostte PSV punten.

Scoren was bij RKC in Waalwijk afgelopen zaterdag in ieder geval geen probleem voor Bergwijn. Met twee goals maakte het 19-jarige talent zijn ambities voor dit seizoen duidelijk en zette hij de 0-2 eindstand op het bord. Ondanks de komst van Lozano, de rentree van Locadia en de concurrentie van Albert Gudmundsson denkt Bergwijn zeker van waarde te kunnen zijn voor PSV. Hij moet bij PSV ook nog zien af te rekenen met de topscorer van vorig seizoen: Gastón Pereiro. De man die eigenlijk die eretitel had moeten binnenhalen, verzuimde om zaterdag het imago van zorgenkindje van zich af te werpen. Luuk de Jong miste weer een penalty en in 45 minuten mislukte opnieuw meer dan hem en de (technische) leiding van PSV lief was.

Voorin heeft Cocu keuze genoeg, maar in de andere linies wil de coach zo snel mogelijk versterkingen aan boord hebben. "Daarbij zijn we zoals altijd afhankelijk van allerlei factoren. Met name op het middenveld zitten we nu wat dun in de bezetting." PSV wil spoedig de komst van Marco van Ginkel aankondigen en wil ook Derrick Luckassen tijdens het trainingskamp in het Zwitserse Verbier snel invliegen. Hij kan op het middenveld en achterin uit de voeten. 

PSV hoopt komend seizoen naast Bergwijn op verrassingen van meer zelf opgeleide spelers en een van hen is de 22-jarige Jordy de Wijs. Zaterdag was hij in de tweede helft aanvoerder van een jeugdig PSV en maakte hij een degelijke indruk, voor wat het waard is in een oefenduel met RKC. "Ik ambieer de plek links in het hart van de defensie", zo gaf hij aan. "Bij Excelsior ben ik een completere speler geworden. De trainer eiste elke dag honderd procent van me en die heb ik gegeven. Nu krijg ik hier de kansen, zo is aangegeven." Mocht het zo zijn dat er toch weinig uitzicht is op speeltijd, dan kan De Wijs alsnog verhuurd worden. 

Bij PSV mogen verder Jetro Willems, Adam Maher en Marcel Ritzmaier nog vertrekken. Voor Willems trekt de club dan nog een vervanger aan. 

PSV