Bijna vijf maanden na de vorige topper tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion is de situatie bij PSV op een door niemand voorziene manier omgeslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna vijf maanden na de vorige topper tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion is de situatie bij PSV op een door niemand voorziene manier omgeslagen. © BSR Agency

PSV hoopt op remonte tegen Ajax, terwijl het moeras akelig dichtbij is

PSV staat in de eredivisie bijna met de rug tegen de muur en dat in een seizoen waarin de Eindhovenaren op alle andere voetbalpodia niet meer dan een bijnummer bleken. In Amsterdam moet zondagmiddag gewonnen worden om komend seizoen nog iets meer dan een sprankje hoop te kunnen koesteren op Champions League-voetbal. Zo niet? Dan lonkt het moeras en worden Willem II en Vitesse voorlopig de concurrenten in de competitie. 

Verlies tegen Ajax zal normaal gesproken betekenen dat ook plek twee aan de eindstreep niet meer haalbaar is voor PSV. AZ komt in dat geval op een voorsprong van 11 punten en minimaal 15 goals. PSV wil aanhaken bij de top-32 van Europa en in dat plan past uiteraard niet dat de club met de tweede begroting van Nederland komend seizoen niet eens de voorrondes van de Champions League bereikt. PSV moet daarvoor minimaal tweede worden. Zelfs de Europa League-voorrondes zijn met de huidige positie van PSV niet eens zeker, omdat de ploeg op een plek staat die slechts recht geeft op play off-voetbal om een Europees ticket. 

PSV