Volledig scherm
De 3-0 van Hirvin Lozano. © ANP

PSV houdt Helmond Cup in Eindhoven na zege op Ajax

Door de afgetekende 3-0 overwinning op Ajax gaat PSV niet alleen nog ruimer aan de leiding in de eredivisie, de ploeg van Mark van Bommel neemt meteen een bijzondere trofee over van de rivaal uit Amsterdam: de Helmond Cup.

De Helmond Cup is een fictieve beker, die begin 2007 in het leven werd geroepen door de familie Huisman uit Hillegom. Van huis uit geen supporters van Helmond Sport, maar wel gecharmeerd van het welbekende clublied 'Vur Welleke Club Bende Gai'. Dat zorgde ervoor dat Helmond Sport de Helmond Cup als eerste kreeg toebedeeld. 

De spelregels zijn vrij overzichtelijk: zodra de houder verliest, gaat de trofee over naar de tegenstander. Door de jaren heen maakte de Helmond Cup een reis door Nederland, Frankrijk, Oekraïne, Spanje, Rusland, Italië, Griekenland, Denemarken en Engeland.

Helmond Cup in Eindhoven

Ajax nam de Helmond Cup begin dit seizoen over door in de tweede voorronde van de Champions League te winnen van Sturm Graz. De Amsterdammers stonden de beker vervolgens niet meer af. Omdat PSV in het eigen Philips Stadion met 3-0 veel te sterk was voor Ajax, blijft de Helmond Cup in Eindhoven tot PSV weer verliest. 

  1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
    In memoriam

    Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

    Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
8512 stemmen