Volledig scherm
Aanvoerder Denzel Dumfries bedankt het PSV-publiek. © BSR Agency

PSV houdt ruim 9 miljoen euro over aan Europees seizoen, inclusief recettes

PSV heeft aan de Europese campagne in dit seizoen naar schatting ruim 9 miljoen euro overgehouden, inclusief recettes. Vorig seizoen was dat bedrag nog ongeveer 34 miljoen euro. 

PSV plaatste zich via Apollon Limassol voor de groepsfase van de Europa League en dat leverde ongeveer 5,8 miljoen euro aan plaatsingspremie op (vast startgeld en startgeld op basis van de Europese ranking op de 10-jaarslijst van de UEFA). In de voorronde van de Champions League had de ploeg verloren van FC Basel en in de derde voorronde van de Europa League gewonnen van het Noorse FK Haugesund. Die prestaties leverden nog 380.000 en 280.000 euro op. 

In de groepsfase van de Europa league verdiende PSV met de wedstrijden nog 1.520.000 euro, door zeges op Sporting Portugal en Rosenborg (2x 570.000 euro) en gelijke spelen tegen LASK Linz en Rosenborg (2x 190.000 euro). Daarnaast resteert voor PSV nog een bescheiden bedrag uit de tv-pot. De club verkocht wel fors meer toegangskaarten dan in eerdere edities, vooral door een succesvolle verkoop van passe-partouts. 

Al bij al gaat het - naar schatting - om een bedrag van ruim 9 miljoen euro. 

PSV